esmaspäev, 20. jaanuar 2014

Kainenemine. Rebendeid kirjadest

Katkend romaanist

E-le, J-le ja M-le

I

[---]

Kaisale, 21. augustil 2002
Kallis!

Ma väga vabandan Sinu ees. Olen Sulle palju haiget teinud.
Aga ma olen alkohoolik. Panin juba arstile aja kinni. Loodan ennast terveks ravida. Ma väga armastan Sind, Hinge ja Käsprit. Andke mulle veel üks võimalus.

Issi


II

Kõik Carmenile

20. septembril 2002
Olen nüüd kolm nädalat tuttkainena püsinud. Nii pikka selget perioodi pole mul 2002. aastal veel olnud. Päris hea tunne on.
Olen ennast vooderdanud kõikvõimaliku teraapiaga. Ja ennäe imet – hetkel see töötab üpris hästi. Nädalake haiglas mõjus ka kosutavalt. Kui näed mehi, kes on oma keha konservikarbi kaanega lõikunud, hakkab mõistus tahes-tahtmata pepust pähe tulema.

Elu on teinud kummalise pöörde. Kaisa on muutunud närviliseks. Selge, magistranditee algus ja üksi kahe väikse lapsega. Arvan, et ta juba natuke kardab minust ilma jääda. Aga mina olen süüdimatu ja paks, roosa ja rahulik (Diazepam, Noritren, unerohi).
Õhtul uinun (võrreldes varasemaga) ülikiiresti ja magan nagu jahukott. Age on mõistagi õigustatult pahane. Uimane isane! Enne sügavasse unne vajumist on silme ees kaks pilti. Esimene oled Sina. Ja teine on lapsed ja süütunne nende ees.
Ning naised? Kas ei ole ma neid lihtsalt ära kasutanud, neist sõltunud, oma iha ja kirge rahuldanud? Ja Sina, armas, troonid kõigi nende kohal.
Kallis, ma väga armastan Sind. Ar-mas-tan!!!

26. oktoobril 2002
Sõna „armastus“ tuleks eesti keeles üldse ära keelata või kaotada. Kes kõik keda kõike ja mida kõike ei armasta?! Paljusid abielusid ja mehi-naisi ei hoia koos mitte armastus, vaid eelkõige  s õ l t u v u s  ja igasugu muud susserdused, mida siis ilusti-kenasti armastuseks nimetatakse.

Mul on kaks naist, keda ma eriti kumbagi ei taha ega armasta. Mul oleks võimalik mõlemaga manipuleerida. Kaisa kardab, et ma tagasi ei tule, Age, et lähen tagasi.

Vahel on mul tunne, et teen korraga haiget vähemalt seitsmele inimesele: Sina ja Su abikaasa; Kaisa, Hing ja Käsper; Age ning loomulikult suurepärane mina ise. Too tundmus on muidugi rumal, petlik ega vasta tõele. Ja ega säärane ebaadekvaatne põdemine ka kuhugi vii.

Koju ei ole võimalik tagasi minna. Kaisa on muutunud kaugeks ja võõraks, kuid lapsed lähevad järjest armsamaks. Ent laste juurde pääsen ainult läbi Kaisa. Need käärid panevad piinlema. Samas ei taha ma ka lõplikult Age juurde kolida. Kardan ja samas vajan kooselu. Ent enne, kui ma ei tervene, vaid klammerdun haiglaslikult ja sõltun edasi, ei armasta ma kedagi. Tõeliselt armastada saab üksnes vaba ja sõltumatu inimene, kes mina hetkel kindlasti pole.
On raske astuda ühest vanglast kohe teise. Ometi ma tegin/teen seda. Sest elada üksi – üürida omaette korter või tuba, et siis seal ahastuses ulguda – ma praegu ei suuda.

Ma ei ole Agele öelnud, et armastan teda. Muidugi olen täitsa totakas, kuid peaksin hoopis kaval olema – naised armastavad ju kõrvadega! Age halb enesetunne ja lootusetus on mõistetavad. Kes ta siis mulle lõppude lõpuks on? Alati tekib piinlik paus. Sõber, sõbranna, armuke või kes? „Suvaline tibi“ – nagu ta ise solvunult ütleb. Eks ta kardab, nagu me kõik. Kes vähem, kes rohkem.
Ma mitte ei armasta teda, vaid sõltun temast. Ta võib mind iga kell tänavale visata, mida ta mõistagi ei tee. Sest meesterahvas – kuigi ta võib-olla midagi teha ei oska, aga kui ta väga närvidele ei käi – kulub majapidamises (vähemalt voodis) marjaks ära.

Olen julm, täpsemalt kriitiline ja skeptiline, ennekõike enda suhtes. Jah, olen sõltuvushaige – alkohol, tubakas, suhted...
Sõltuvusel on ju veel igasugu „kauneid“ vorme. Vähemasti narkotsi süstimisest ja kasiinodest pean võimalikult kaugele hoidma. Nende küüsi sattudes võib kirstu kohe valmis tellida. Aga ma pole kaotanud lootust haigus kui malts juurega endast välja tõmmata. Praegune kainus – peagi saab kaks kuud! – on siiski vaid umbrohu lehtede pügamine. Aga hea seegi.

Tagantjärgi on mul isegi hea meel, et ma Sind kuusteist aastat tagasi ei omastanud. Olin siis loll nagu lauajalg. Palju targem nüüdki? Vaevalt, et me kokku oleks jäänud. Kindlasti oleks ma mõne geniaalse käkiga hakkama saanud.

Heidan igal õhtul magama koos Sinuga ja tõusen samuti Sinuga. Olen alandlik ja tänulik, sest Sina oled kõige suurem varandus, kes mulle on antud, ning Sind ei saa keegi ega miski mult ära võtta. Ka Sina ise enam mitte.

13. novembril 2002
Olen Sulle tänulik, kuna sain oluliselt targemaks. Niimoodi kembelda ja tõde pilduda võib ainult lähedase inimese ja tõelise sõbraga. Armastatuga. Vaatamata kõigele tunneme teineteise poole meeletut tõmmet.
Mina ei kao kuhugi, ma olen olemas. Ja ma võtan Su sülle ja silitan Su pead, mu väike tüdruk.

31. oktoobril 2003
Mul on praegu kaks perekonda. Age sünnitas suvel tütre (Moona), olen nüüd kangelasisa. Samal ajal käin kaunis tihti Hinge ja Käspri juures, nad on väga armsad. Aga nii Kaisast kui Agest, neist mõlemast on mul pehmelt öeldes villand. Kas tuleb uus naine võtta?! Uus ARMASTUS leida?!

Et ellu jääda, elangi päev korraga, võimalikult hetkes. Kaisa on vale, Age on vale, ise olen vale. Ja Sina? Sina ootad armastust. Mis on ju äärmiselt loomulik. Aga minus ei ole seda. Aasta tagasi Pärnus ise nägid. On üksnes igatsus selle järele.

4. novembril 2003
Ah kuidas ma ihkaks ühte suurt ja vägevat armastust, mis mind ellu ärataks! Ta võiks olla sihuke 25-aastane, kena ja mõistev. Ta ei ajaks mulle mingit mähkmete möga ega nõuaks lasteaiamaksu. Kujutan Teda juba nii selgelt ette. Ja mis kõik siis oleks ja tuleks ja juhtuks... Ja siis plartsataks ma sealt suure armastuse pealt oma lastekarja keskele tagasi. Ja siis tuleks jälle jooma hakata, hullumajas käia ja tablette võtta.
Tablettidest nõnda palju, et teatava hetkeni on need vajalikud. Võtsin aastakese ära ja rohkem ei taha. Satun kergelt sõltuvusse ja praegu mulle tubakast, kohvist ja šokolaadist täiesti piisab. Pealegi – haigusel on  j u u r  , milleni pagana pillike ei ulatu. Millega seda ravida? Või täpsemalt – kuidas juurikas endast välja kiskuda?

6. novembril 2003
Üks lääne tädi, Louise L. Hay, on kirjutanud raamatu „Tervenda end ise“. Ma tean, et inimestele – mulle ka – mõte, et nad ise on end haigeks elanud, üldse ei meeldi.
Muu hulgas kirjutab Hay, et vanemad kehastavad meile suurimaid probleeme, mille kallal me siin elus peame tööle hakkama. Ja kurat võtaks, nii ongi! Isalt alkoholism ja emalt, ütleme abstraktselt ja üldiselt – süütunne. Ka Sinu ees. Mis siis veel Kaisast, Hingest ja Käsprist rääkida. Kogu rahanatukese olen neile andnud. Ilmselt ma, lollike, olen arvanud, et saan oma süütunde kuidagi kinni maksta. (NB! Korter jäi Kaisale.) Ja siis Age vingub, et ma ei pööra talle ja Moonale tähelepanu. Ma pole piisavalt hea! Jälle süütunne. Olen naiivselt arvanud, et lähen Kaisa juurde tagasi. Idioot! Hea, kui Age juureski püsitud saan.

Aga kes minu halvas enesetundes süüdi on? Kas ema, kellelt olen süütunde hästi ära õppinud? Või Kaisa, paha inimene, kes mu kodust välja viskas? Või Age, rumal naine, kes otsustas invaliidile veel kolmanda lapse sünnitada? Kibe tõde, mina ise olen tolle moosi endale keetnud. Ja kes võib mind sellest päästa? Ainult mina ise? Või Jumal? Või kes? Või mis?

Sooviksin endale tiivad kasvatada ja ära lennata. Või Sulle kaissu pugeda ja enam mitte lahti lasta. Kuid vist ei tohi. Pärast jälle palju jama.

30. novembril 2003
Mulle on kaks asja – arvustamine ja vaidlemine – suhteliselt keelatud. Sest need võivad mind pudelisse tagasi uputada.

Miks ma ära kadusin? Küsi midagi kergemat! Ma ei kadunud ära üksnes Sinu, vaid kogu maailma jaoks. Välja arvatud Hing ja Käsper. Olin eelmisel sügisel kaunis hellas seisus. Ja vähemalt kaks asja tegin värisevale ja hiljem toibuvale alkohoolikule omaselt valesti: tulin ära oma kodust ja andsin järele Age titetahtmisele.

Armastus ja lähedus on mulle endiselt kujutelm, luuletus või kurat teab mis. Aga reaalses elus ei suuda, ei oska. Ometi vajadus on tugev.  Eks ma õpin, uskumatult aeglaselt, kuid siiski.

12. detsembril 2003
Mina olen kahtlemata invaliid. Ma ei eputa, kuid varjata pole ka mõtet. Ja ma ei saa, isegi kui väga tahaks, elada nii-öelda normaalset elu. Normaalne inimene läheb baari, tellib kokteili või paar. Mina ei saa. Olen loobunud ja leppinud, rahul ja isegi õnnelik. Mul pole vaja kellelegi midagi tõestada. Või veel enam – kedagi oma usku käänata. Isegi mu ihuarst on kuidagi kurb ja kaastundlik: „Sa pead nüüd kogu aeg kaine olema ja ei saa tilkagi võtta.“ Isegi tema ei jaga ära, et minu puudusest on saanud voorus, mis hoiab mind paremini tasakaalus.

Kõrvaltmögisejad peavad mind muidugi argpüksiks, kes kardab pohmakaid. (Ja ka suhetes haiget saada.) Palun. Aga mul pole vähimatki soovi pead ahju pista, kui seal tuli lõõmab, sest ma olen kogenud, et leek kõrvetab mind.

Näib, et õnnelikuks saamisel on loobumine ja leppimine kaks võrdlemisi olulist asja. Aga ega inimene lepi eriti millegagi ega loobu naljalt millestki. Isegi kui nuga on kõri peale pandud. Näiteks Kaisa. Kui oli valida parkettpõranda ja mehe/laste isa vahel, valiti parkett. Oi ma olin solvunud. Aga takkajärgi – inimese valikuid tuleb austada. Kogu tema remondisaaga jätkub võimsas variandis. Nüüd, jumalale tänu, ilma minuta.

6. jaanuaril 2004
Tegin vana aasta lõpus natuke arhivaaritööd. Kaevasin kogu oma ajakirjanduses ilmunud luule päevavalgele. Tekstid, mis välja õngitsesin, räägivad mulle, et olen Suur Ohver. Ma aimasin, et ma natike ohver olen, aga ohvriks olemise suurus, võimsus ja kõigutamatus ehmatab mind.

Istun Lasnamäel Age sõbrantsi korteris ja hoian Moonat. Age teeb pedas kaugõppe eksameid. Käisin eile peda peamaja ja keeltemaja vahel tölgerdamas. Vaatasin noori näitsikuid ja ma ei saanud mitte mõtlemata jätta, et kuskil on neil omad ülarid, kellega nad õnnetult abielluvad ja omad poeedid, kes neid veel seitseteist aastat hiljem armastavad.

7. jaanuaril 2004, kell 16.06
Loen Tommy Hellsteni „Elu last“: „LS [lähisõltuv] -isik on kasvanud ohvrite maailmas, tema vanemad on olnud ohvrid. Neilt on ta omandanud ohvri mentaliteedi. Ta pole õppinud leidma probleemidele lahendeid, vaid on selle asemel õppinud otsima võimalusi lahendustest kõrvalehoidmiseks.“
Ja NB!: „On mees, kes [---] soovib naiseks ema, kes lubaks tal olla emme pisipoju. On naine, kes ei suuda elada oma elu ja vajab kedagi, keda hoida ja kelle elu elada. Kui sellised inimesed kohtuvad, peaks helisema häirekellad – neil tuleks teineteisest kaugele hoida. Ometi peavad asjaosalised neid sageli pulmakelladeks! Või petavad end ja tahavad, et need oleksid pulmakellad.“

Siit leiad vastuse küsimusele – miks meist pole paari saanud... Sina ei ole ju suur ja tugev ema. Ja jumalale tänu!
Aga minul on ebastabiilsetel perioodidel emmet tarvis. Olen tugeva ema ämbris varemgi istunud (Ester). Kooselu Agega ei saa kaua kesta, varem või hiljem läheb lõhki, kuigi pealtnäha tundub jube turvaline. Kaisa lihtsalt keeldus suur emme edasi olemast.
Ma ei saanud tookord, kui Ülarist lahutasid, Estri juurest Sinu juurde tulla. Ester oli minu emme ja minul – tema pisipojul – oli turvamammat väga vaja.

Ei saa praegu rohkem kirjutada, laps karjub kogu aeg ja nüüd on end ka täis kakanud. Ja mina olen amm ja virtin, kes siin hetkel peab toimetama.

7. jaanuaril 2004, kell 17.11
Luulega olen umbes samas seisus, mis 1998. aastal. Ei uskunud, et kümnekonna aasta vältel kirjutatud luuletuste hunnikust mingitki raamatut saaks. Ausõna, ei uskunud, nii enesekriitiline olin. Arvasin, et luuletamisega on igaveseks prääks. Kuni ilmus Viktoria...
Katus sõitis täiesti minema. Kaisa ootas last, oksendas ja polnud sugugi isuäratav. Ja siis niisugune maiuspala! Luuletaja minus magas ja Viktoria äratas ta üles. Me ei rääkinud luulest, rohkem tegelesime teadagi millega. Sama sünnib nüüd. Poeet magab. Ja ma väga tahan, et ta ärkaks.

11. jaanuaril 2004
Armukadedus on kole asi. Inimene muutub väljakannatamatuks. Mina pean absoluutselt tema oma olema. No kas ma ei ole veel piisavalt?! Ei ole jah, hetkel kirjutan ju Sulle.

13. jaanuaril 2004
Elu näitab, et ilma mineviku mõtestamise ja töötlemiseta, ilma tagasi kaevumata pole võimalik edasi minna. Ei hüppa ühe raksuga lasteaiast doktorantuuri. Mulle antakse selgelt märku, et kui saan aru, kust ma tulen, kui läbin mineviku, kui midagi ära õpin, hakkab ka valgus paistma.
Kuid siin ja praegu on mul juhtumisi kolm last. Kõik toredad, neljakuune Moona muud ei tee, kui ainult naeratab. Tal pole ühtegi negatiivset mõtet! Nüüd hakkavad need vaikselt ladestuma.

Andsin Agele oma luuletusi lugeda. Arvamus oli: „Oh sa vaeseke! Küll sa pead minuga kannatama.“ Ja ongi kõik. Pole millestki rääkida. Aga luuletajal on jutuhäda.

Miski hoiab siiski tagasi. Sest armuke on nagu alkohol. Viina võttes oli mul geniaalne mõte, et äkki saab õigel ajal pidama ja hommikul ärgates ei ole paha olla. Alati oli paha. Ja pidi jälle jooma. Aga armukesele mõeldes tundub, et seekord tuleb kõik ilus ja tore, ja keegi ei kannata ja õnn kukub potsti pähe, ja veel igasugu pläma.

15. jaanuaril 2004
Istusin eile Kaisaga kümmekond minutit „Aura“ fuajees. Hing käib seal ujumistrennis. Miks ta minuga – peale tere – midagi ei räägi? (No mida meil enam rääkida on?!) Miks ta vaatab sellise näoga? (Mis näoga ta siis vaatama peaks?!) Ja nii edasi.
Ainus, mis hetkel aitab, on distants, eemaldumine. Midagi pole teha.

18. jaanuaril 2004, kell 21.58
Olen terve nädalavahetuse lastega tegelnud. Ja hõivatud isa tunneb end ühtviisi sitasti mõlemal pool. Lõpptulemusena pole ei Age ega Kaisa eriti millegagi rahul. Ja mina ise ka mitte. Minus süveneb veendumus, et peaksin võtma oma seitse asja ja... Ei tea, kuhu minema või mida tegema.

Perfektsionism, mille küüsis olen piinelnud, lõpeb kurvalt. Kas kõik või mitte midagi. Tulemuseks on üldjuhul mitte midagi.

Lähen Moonat vannitama. Raske on keskenduda. Üritan pärast veel.

18. jaanuaril 2004, kell 23.32
Ma ei tohtinud läbi kukkuda. Absoluutselt ei tohtinud. Kui üdini aus olla – olen põhjalikult ja totaalselt läbi kukkunud. Täiesti tagumikku! Pole must olnud õiget abikaasat, isa ega pere toitjat. Loominguliselt – ükskõik kellega ma end oma põlvkonnast ei võrdle, võrdlus räägib minu kahjuks. Lisaks olen veel (kaine) alkohoolik, tööl ei suuda käia, ja mis kõik veel. Pane pael kaela! Pikka aega oli päris hull olla. Aga ühel hetkel muutub läbikukkumine absurdselt lõbusaks.
Mis läbi kukkunud?! No olen jah. Ja, kurat võtaks, mis siis! Kui olen läbi kukkunud, pole vaja enam tõmmelda. Kui kõik on kaotatud, jääb edasi üle ainult võita.

22. jaanuaril 2004
Minuga on käinud nõnda, et kui naine saab minu silme all ja teataval kaasabil emaks, siis edasi on voodis prääks. Need on sügavalt minu probleemid, mitte laste emad ei ole kuidagi eriliselt pahad. Kuidas ma lähen nikotiinise habemega lapse tissi külge? Seesama emalikkus, mida vahel hirmsasti vajan, on mulle voodis vastukarva.
Minu perekonda peab ema kõrval kuuluma ka 20-aastane värske liha ja muidugi vaim. Oi, kuidas ma ihkaks terve ja monogaamne olla! Aga faktid räägivad selget keelt. Nii oli Estriga, oli Kaisaga (juba enne Viktoriat), ja karta võib, et läheb ka Agega. Mida rohkem vastu punnin (nüüd hoidun juba teadlikult), seda ägedamalt  s e e  peale surub.
Ja küsimus ei ole füüsilises – selle väikse asja ajaks ju mõni prostituut hästi ära – , vaid muusas. Lõpuks ometi keegi, kes mind mõistab. Haiglane lähedusevajadus. Lootus, et ehk järgmine on õige ja viimaks ometi lähedane.

Eks ma Sind vahel unes näen – oled kõhn ja kurb ja ilus.

27. jaanuaril 2004
Paljude probleemide ja ebaõnnestunud suhete niidid-juured viivad lapsepõlvekoju ja isa-emani. Alguses tundub ju uskumatu: ei, mina ei ole säärane nagu minu isa ja ei otsi säärast naist nagu minu ema. Paraku, paraku… Olen isa „seitsmekordne võimendus“ (nagu ema mind keskkooli ajal sõimas) ja otsin elukaaslaseks ema, kes topib mulle lusikaga putru suhu ja paneb puhtad sokid jalga.
Minu küsimuste vastused peituvad suuresti isas. Aga nende väljakoukimine on tükati raske. Isa ise ja paljud teisedki, kes midagi räägiks, on mulla all.
Minu isa ei võtnud eriti laste kasvatamisest osa, vaid veetis aega veinikesega. Ema oli majandaja ja tegija. Ja mina olen nende mingisugune summa.

Isa oli vanuses 17 kuni 28 vähimagi süüta poliitvang. Arvata võib, et tema pidevamad seksuaalsed kogemused pärinevad Siberist.
Isa käis seitsme- ja kaheksakümnendatel palju Venemaal komandeeringutes, teda tõmbas sinna lausa haiglaselt. Kui ükski normaalne inimene terves Eesti NSV-s ei mõelnud isegi sundides Arhangelskisse minna, siis isa läks vabatahtlikult. Loomulikult sai ta seal pärast tööd rahulikult juua, ja kipun arvama, et ka kohalike naistega lävida. Minu emal on sõbranna, kelle mees oli samuti poliitvang. Meelde on jäänud nende jutt à la „nemad abiellusid süütute ja oskamatutena, aga nende mehed olid tulnud Siberist oskuslike vene litside kaisust“. Ega kullakaevanduses polnud vist tõesti muud teha kui libudega ameleda...
Isa praalis purjuspäi tihti ema kohta: „Vähemalt lits sa ei ole!“ Küllap oleks isa ema lits-olemist vahel väga soovinud.

Samas – ma ei mäleta, et minu ema ja isa oleks kunagi ühes voodis maganud. Või isegi kallistanud. Mis pereinimest minust tahta?! Meie vennaga oleks nagu Püha Vaimu sigitised.

Nüüd istun emme(de) otsas. Ja ma ei taha leppida, ei taha isa elu elada ja naiseks ema otsida.

29. jaanuaril 2004
Minu isa oli ohver. Ja veel milline! Muidugi leidus ka neid, kes Siberist naastes jõid end kähku surnuks.
28-aastaselt tuleb Siberist tagasi. Kümme aastat elab poissmeheelu. 39-aastaselt abiellub minu emaga. Kuna kellegagi pidi ju abielluma. Ja tingimata korraliku naisega. Siit algab rahunemine ja resignatsioon, aga ka vaikne, ent kindel vaimne, füüsiline ja psüühiline allakäik. Ta on 40-aastane, kui sünnin mina. (Mingi lootus siiski vist.) 47-aastane, kui sünnib vend. Isa teeb tööd, mida ta teha ei taha (insener-varustaja), vaba aeg – põhiliselt naps. 63-aastaselt (eesti mehe keskmine iga) sureb kopsuvähki.
Ma ei tahaks kohut mõista ja hinnanguid anda. Siiski tänu temale olen olemas.

Hakkan isa rahunemise ja resigneerumise punktile ohtlikult lähedale jõudma. Miks ma sest räägin? Igatseksin ära minna ja oma elu elada. Mul on säärane illusioon. Kuid minust ei ole minejat. Juur on emas-isas. Nemad lahutasid aktiivselt mitmeid aastaid. Oli ju päevselge, et neist kummastki pole kuhugi minejat ega uue elu alustajat. (Täpselt nagu mina ja Age. Peen ja paha vastastikune sõltuvus.) Ja nõnda nad saagisid ja saagisid, ja lohisesid isa surmani. Kodust olen saanud eriskummalise eeskuju, et normaalne perekond – no meil oli ta eriti normaalne! – ei lahuta. Ja millised üleelamised Estriga, ja iseäranis Kaisaga! Enesetapumõtted ja deliirium.

Mäletan hästi vana puumaja (meie elasime paneelikas), kuhu isa mind, venda ja ema kavatses lahutuse järel elama panna. Ta manipuleeris ja töötles päris osavalt. Loomulikult, et näidata, kui hea on  n o r m a a l n e  perekond edasi olla.
Ühesõnaga – lahutusele järgneb midagi väga jubedat. Parem ja kindlam on vanaviisi edasi vegeteerida. Tuleb vaid leida uimasti (isal alkohol, minult on kärakas ära võetud), mille abil kõik abieluline tüütus, rutiin ja vastastikune ahistamine-ruineerimine kuidagi välja kannatada.

Kas ma tõepoolest selleks elangi või?!

Ihkaksin olla Sinu juures ja alustada puhtandiga. Senine elu on olnud mustand.

1. veebruaril 2004, kell 22.30
Tegelesin jälle kogu nädalavahetuse lastega. Ja momendil tunnen nende vastu... Ei, mitte armastust ega hoolivust vms., vaid VIHA. Nad ahistavad mind ja kohustavad millekski, milleks ma pole võimeline. Mus pole piisavalt vanemlikkust.

Viimastel päevadel on asi päris hull – pidev süütunne, viha, alaväärsus. Ei saa enam üldse millestki aru. Endiselt on päevakorral need kolm idiootlikku küsimust ja püüd nendele ausalt vastata. Kes ma olen? Kust ma tulen? Ja kuhu ma lähen?
Teisele suudan ehk midagi vastata. Ma arvasin, et olen luuletaja ja kõige tähtsam asi on kirjandus, raamat elab kauem kui inimene, keelt tuleb elus hoida jne. Nüüd? Mõni mööblitisler teeb tooli, laua või voodi, mis võib olla palju suurem väärtus kui minu depressiivsed värsid.
Lisaks veel isa-asi ja perekond, kus kasvasin. Isa on mind paljuski ette ära määranud, kuid mul peab olema võimalik elada teistsugust elu.
Aga esimene – kes ma (nüüd) olen? – ja kolmas – kuhu ma (ikkagi) lähen? – on võrdlemisi segased. Viimase juures saab aruraasukene ruttu otsa. Oleks mul mingigi nägemus tulevikust ja ideaalist... Et teaksin, mis suunas liikuda... Mul pole ja ma ei tea. Hakkasin joomase peaga käima Age juures, kellest nüüd tugevasti sõltun. Ja see siis ongi minu (abi)elu, perekond, saatus ja õnn?! Absurdne farss.

Minus pole (eriti) eetilisust – üks perekond on maha jäetud ja teisegagi on nirusti. Vahin lihtsalt lolli näoga pealt. Ja ootan. Mida? Ei tea. Ja graal on puruks kukkunud.
Kaunis masendavad nägemused. Aga ma tean, et ärapääs peab leiduma. Ja too teadmine on ometigi jõud. Sestap ei hakka joomisele, enesetapule või muule seesugusele keskenduma.
Minu trööst oled Sina. Kaeblen ja kurdan liiga palju. Kindel märk, et asjad ei saa ülemäära kehvasti olla. Kui elaks kuuse all ja poleks midagi süüa, tuleks tegutseda. Praegu võib veel haliseda: „Küll on paha, oleks nii, oleks naa.“

2. veebruaril 2004, kell 11.26
Nüüd puhuvad juba teised tuuled. Olen eetiline, tegelen lastega ja graal täitsa terve. Oh jumal! Oleks natukene stabiilsem, natuke rohkem keskel. Aga ikka ühest äärmusest teise.

2. veebruaril 2004, kell 23.30
Jälle masenduses tagasi. Kuid Sinu kirjad hoiavad vee peal.

Aeg pudeneb käest. Rong sõidab kohutava kiirusega, kurat teab kuhu. Olen vabatahtlikult peale istunud, kuid nüüd tahaks maha minna. Aga ei oska.

5. veebruaril 2004
Sõidan tunni aja pärast Pärnusse. Kahtlesin öö otsa. Olen seda sõitu pikalt plaaninud ja majandanud, muretsenud erinevad lapsehoidjad jne.
Poleks uskunud, et ma siin kõigile nii kuradi vajalik olen. Aga minul on siiber.
Mul on illusioon, et laekun nädala pärast valmis luulekoguga.

11. veebruaril 2004
Seis, millesse ma mehe, isa, inimese ja poeedina olen sattunud, on äärmiselt loogiline. Jumal (või kes?) on teinud filigraanse töö. Imestada pole midagi.

Pärnus sain enda kui luuletajaga siiski teatava kontakti. Ime küll, aga minus on luuletaja säsi. Kooselu Kaisaga oli eemaldumine sisemusest, säsi eiramine ja (eba)teadlik tapmine. Kuid too loom ei jää niisama lihtsalt vait.
Pole tarvis vallutada erilisi kõrgusi, on vaja olla lihtsalt mina ise, oma säsiga kooskõlas. Nii inimese kui kirjutajana. Enda ehitatud takistuste kiuste olen sinnapoole tasakesi teel.  Millega tegelen, võib olla saast ja isegi enesepettus (olgu peale!), aga – kurat võtaks! – tunnen end kummaliselt hästi. Ja see maksab mõndagi.

Elule ei ole andnud mõtet kolm sündinud last, vaid sündiv RAAMAT!

12. veebruaril 2004
Olen Kaisat mitmeid kordi unes tapnud, päris jõhkralt. Tegelikult sooviksin, et ta oleks minu vastu õrn ja armastav, ja eriti voodis. Ilmsi seda enam naljalt ei juhtu. Ja siis hakkan teda jälle unes tapma.

13. veebruaril 2004
Meenub üks neiuke või pruut või mis iganes 1991. aasta hilissügisest. Ester oli mu maha jätnud ja loomulikult olin hellake. Ja siis ta tuli. Tallinnast Tartusse. Minu pärast. Ta oli kõik need neli aastat, mil Estriga koos elasin, oodanud. (Alati ilmub trööstija. Sa tead teda. Kui Kivimäel ukse lukku keerasid ja mind välja ei lasknud, pidin minema just tema juurde Mustamäele.) Kõik oli ju tore, aga õige pea sain aru, et tal on minuga tõesti tõsised plaanid. Et võtab mu lihtsalt ja labaselt ära. (Nagu Age on praegu võtnud.) Hakkasin sõrgu vastu ajama. Oli niisugust jõudu.
Kui suvel-sügisel 1992 selgus, et mul on Tartus tekkinud Riina ja pärast veel Leen, ja üleüldse pole ma temast huvitatud, hakkasid Mustamäe pruudilt laekuma kaardid. Oi sa raisk! Lepitavad, anuvad, manipuleerivad, ja mis kõik veel. Ühe kaardi peal – kui asi oli tema jaoks juba lootusetu – ilutses must paks siga. Ilmselt pidin see olema mina.
Tagantjärele on kõik, eeskätt kaardid, kuratlikult (hale)koomiline.

Luuleline käsikiri – vaeslapse käsikivi! – seisab. Aga proosaline elu käib ja keeb. Kaisa teeb remonti, terve korter on üles küntud. Kuid väljas on juhuslikult viisteist kraadi külma! Hing käib suvekummikutega (!), raha ei ole, ja kui ongi, siis tapeediks, pahtliks ja laevärviks. Täitsa lõbus on näha, et mitte mina üksi ei ole haige.
Mul on Hingest ja Käsprist südamest kahju. Neil pole seal tolmu sees kusagil olla. Homme-ülehomme olen taas lastekarjas. Ja nõnda ta läheb. Ja siis tahan jälle ära, ära, ära... Kuhugi, kus poleks lapsi, kohustusi, isegi naisi mitte, oleks ainult puhas luule... Mille jaoks mul hetkel üldse aega pole. Ja isegi luulet poleks vaja.
Aga tänane luuletus on seesama kiri.

17. veebruaril 2004
Olen ikka paras kompleks. Agest hoian eemale. Esiteks muidugi karistan teda. Nagu tavaliselt naised karistavad mehi. Teiseks – mine kurat tea, äkki juhtub/sünnib  v e e l  midagi/kedagi. Ja kolmandaks – eks see „armastus“ hakka tasapisi otsa ka saama. Minul oma kiiksude otsas igav ei hakka.
Igasugu naljakad seigad tulevad meelde. Vananemise ja nostalgia märk. Seesama 1992, pesitsesin viimaseid kuid Karlovas. Ester oli pool aastat tagasi läinud, mina endiselt suht nukrake – ei kõlba kuhugi; vana, paks ja oinas.
Nädalavahetustel käis too Mustamäe pruut, kuid argipäevadel olin üksi. Aga maikuu ja Toome ja vein... Ja Riina! Oi, ma kartsin teda, kartsin hullupööra!
Ja ükskord voodis rääkisin talle oma hirmudest. Ta pidi end ribadeks naerma, ta ei saanud minu põdemistest üldse aru ja tegi mulle elegantselt, ning mis peamine, siiralt ja mõjuvalt selgeks, et mul pole – ei elus ega voodis – häda midagi. Ja tegelikult ju polnudki.
Olen talle siiani tänulik. Ta lõikas hästi mu ebaadekvaatsed mõtted läbi ja ma sain rohkem endaks.

19. veebruaril 2004
Varjuksin Su jalgade vahele, üleni, ja ei tuleks enam üldse välja.
Klassikaline alkohooliku mõte – et mind enam keegi kunagi ei näeks, kätte ei saaks ning ma ei peaks kellegagi midagi klaarima, hirmu ja süüd tundma.

25. veebruaril 2004
Täna lähen Moonaga Maarjamõisa narkoosiproovi ja homme varahommikul väänatakse tal puusad narkoosi all kaheks kuuks kipsi. Lõbu on laialt.
Kordan meelerahu palvet: „Jumal, anna mulle meelekindlust leppida asjadega, mida ma muuta ei suuda, julgust muuta asju, mida ma muuta suudan, ja tarkust nende vahel alati vahet teha.“
Järgmised 48 tundi tulevad... Jah, kurat teab millised?

27. veebruaril 2004
Ei ole ma kõrgepalgaline ja tore pereisa. Aga olen võimeline käima Hingega kaks korda nädalas ujumas ja suudan tööpäevade hommikuti Moonat hoida. Hea seegi, järelikult ma päris tühi null ei ole.

Ma ei saa eitada, et õppisin tsipake Tartu Riiklikus Ülikoolis ühel ajal paljude tänaste prominendikestega, mõnega isegi ühel kursusel, kuid ma ei tunneta nendega erilist (põlvkondlikku) sidet. Kui kuuluksin siia ühiskonda, ehk siis. Aga ma ei kuulu kuhugi, olen täiesti üksi – kaotaja, luuser, autsaider.

Tunnistan end võidetuks. Aga allaandmine ei pane mind suitsiidi sooritama vms, vaid annab mulle jõudu. Pole minust eriti millekski asja, pole ma kellegi lootusi õigustanud, aga ma olen olemas. Just säärasena nagu parajasti olen.
Vaatamata väsitavale endas kaevamisele tuleb lagedale vajalik, võib-olla ebameeldiv, kuid väärt(uslik) teave.

1. märtsil 2004
Olen kirjutanud ühest ja samast. Ikka naistest, ikka armastusest.
Kuna vanad tekstid vedelevad pidevalt jalus, siis on mul naistest, kellele olen luuletusi pühendanud, päris hea ülevaade. Koos Sinuga sain kokku tosin kaunitari. Ja ma pole kindel, et olen suutnud kõik välja kaevata. Olen vägev mees küll! Kas pole? Ihukarvad tõusevad püsti. Kas see olen tõesti mina?! Kust ma tulen? Ja kuhu lähen?

Alkohoolikute täiskasvanud laste (ATL) probleeminimekiri sõnastab neljateistkümne punktiga alkohoolses keskkonnas kasvanud inimeste ühised loomuomadused. Võtame viienda punkti: „Meist said alkohoolikud või me abiellusime alkohoolikuga, või mõlemat korraga. Kui see ei õnnestunud, siis leidsime endale mõne muu sundkäituja, nagu näiteks töönarkomaani, et rahuldada oma haiglast vajadust olla hüljatud.“ 

Paljud minu pühendusluuletused (need kaksteist võrratut naist!) on viienda punkti täpne järgimine ja illustratsioon. Eranditult kõik nad on mind hüljanud. Ja kuidas ma olen seda üle elanud! 1985. aastal hakkas pihta. Edasi tulid Sina ja kõik teised. Ja kogu aeg sama lugu – kallis pruut, armas mõrsja, keda ma nii väga armastan, ta jätab mu maha.
Ääretult sõge oleks süüdistada naisi. Mina ise olen hülgamise esile kutsunud.

Stiilinäide ka.

*
Taas astun teele, mis on tuisand lumme.
Vaid harvad koerakäpad siia jätnud jälgi.
Neid mööda kaua kõigun külma koduni.

Su juurest viimast korda tuleb tulla.
Viin põues. Sigar suus. Nii valmistuda surmaks.
Su niudeist igaveseks ilmaolekuks.

Veel sutsuke ATL-i probleeminimekirjast, kümnendast punktist: „Kardame mahajätmist ning teeme suhte säilitamiseks kõik, mis võimalik, et mitte kogeda valusaid tundeid.“
Väike paradoks – haiglane vajadus hüljatuse järele, samas kardan mahajätmist, et mitte haiget saada. Age olen (täiesti alateadlikult) hästi valinud. Tal on mind tõepoolest raske maha jätta.

3. märtsil 2004
Lendan madalalt, aga see-eest kaunikesti kindlalt.
Hea kirjandus võib tekitada imetabaseid seoseid, kummastavaid samastumisi. Loen Ken Kesey romaani „Lendas üle käopesa“. Jah, olen hullumaja seinte vahele vangistatud ja hirmu täis pealik Bromden. Ja kes peaks olema McMurphy, kes mind vabastab, kes annab tagasi mulle mu suuruse? Sina!

Moona on puusakipsi täis kakanud. Roogin puhtaks.

8. märtsil 2004
Ilusat naistepäeva õhtut! Mul seostub see alati miskipärast Clara Zetkini, Nadežda Krupskaja ja revolutsiooniga...

11. märtsil 2004
Sõidan kohe jälle Pärnusse. Tahan rahu ja vaikust. Mul on kuri kahtlus, et varsti ma sinna ka jään... Mul on nii Agest ja Moonast kui ka Kaisast, Hingest ja Käsprist absoluutselt siiber. Pean ennast vägisi tagasi hoidma, et neid lõplikult tagumikku ei saadaks.

17. märtsil 2004
Alkohol teeb ikka kurvaks. Ja kurbus ajab jooma. Mul aitas kärakas jube hästi kurb olla. Järjest kurvemaks läks. Lõpus oli nii kurb, et anna otsad. Rotid lendasid pea ümber.

[---]


Katkendid ilmunud:  


„Looming“ nr. 1, 2013, lk. 20–27;

2) „Eesti Naine“ juuli, 2009, lk. 57–58.

 

147 kommentaari:

  1. Pärast seda on suhted minu väljavalitu Viis aastat on ta mind maha jättis, ja ma tegin kõik, mis võimalik, et too teda tagasi, kuid kõik oli asjata, ma tahtsin teda tagasi nii palju, sest minu armastust tema jaoks, ma palusin teda kõike, ma lubadusi, kuid ta keeldus. Aga ühel päeval ma selgitasin minu probleem kellelegi online ja ta soovitas mul tuleks pigem pöörduda õigekirja ratas, mis võiks mind aidata võluge teda tagasi tooma, kuid Ma olen tüüp, mis kunagi uskunud armastust õigekirja, mul polnud valikut, kui proovida, ma postiga õigekirja ratas, ja ta ütles mulle ei olnud probleemi, et kõik saab korda, enne kolm päeva, et minu ex naaseb mulle enne kolme päeva, ütles ta mulle kõik, mida ma vaja anda cast õigekirja, ja üllatavalt teises päevas, see oli umbes 04:00. Minu ex helistas mulle, ma olin nii üllatunud, ma kõnele vastanud ja kõik ta ütles oli, et ta oli nii kahju kõik, mis juhtus, et ta tahab mind tagasi tema juurde, et ta armastab mind nii palju. Ma olin nii õnnelik ja läks teda, et oli, kuidas me hakkasime koos elama õnnelikult uuesti. Sellest ajast alates olen teinud lubaduse, et keegi ma tean, et on suhe probleemi, ma oleks abiks selline inimene, viidates tal ainuke reaalne ja võimas õigekirja Ratas, kes aitas mul minu enda probleem ja kes on erinevad kõik võlts ones out there. Igaüks võiks vaja aidata õigekirja Ratas, tema e-post: dregbosolutioncenter@gmail.com saate e-posti teda kui teil on vaja oma abi oma suhe või midagi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, ma olen Theresa Williams. Pärast aastatega Andersoniga suheldes läks ta koos minuga lahti, tegin kõik endast oleneva, et teda tagasi tuua, kuid kõik oli asjata, tahtsin ta tagasi nii palju, et ma armastan teda, Ma palusin teda kõike, lubasin, kuid ta keeldus. Ma selgitasin oma probleemi oma sõbrannale ja ta soovitas pigem ühendust kirjutamise ratastega, mis aitaks mul anda õigekirja, et ta tagasi saaks, kuid olen tüüp, mida kunagi ei usutud õigekirja, mul ei olnud muud valikut kui seda proovida, ma postitas kirja ratas ja ta ütles mulle, et ei ole mingit probleemi, et kõik oleks enne kolme päeva, enne kui kolm päeva tagasi mulle kolm päeva tagasi tagasi läinud, viskas ta õigekirja ja üllatavalt teisel päeval umbes kell 16.00. Minu endine kutsus mind, ma olin nii üllatunud, vastasin kõnele ja kõik, mida ta ütles, oli see nii kahju, et see juhtus, et ta tahab, et ma naaseksin teda, et ta armastab mind nii palju. Ma olin nii õnnelik ja käisin temaga, see oli see, kuidas me hakkasime uuesti koos elama koos. Sellest ajast alates olen lubanud, et keegi, kellele ma tean, et on suhteprobleeme, oleksin mulle selle inimese abistamiseks, viidates talle ainukeseks tõeliseks ja võimsaks õigekirja ratiks, kes aitas mind oma probleemiga. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} võite talle e-kirja saata, kui vajate abi tema suhetes või muudes kohtuasjades.

      1) Armastusloomingud
      2) kadunud armastuse loitsud
      3) Abielulahutuse ilm
      4) Abielu Tähemärgid
      5) siduv loits.
      6) Breakup Tähemärgid
      7) mineviku armastaja välja laskma
      8.) Tahad edutada oma kontoris / loteriide õigekirja
      9) tahab oma väljavalitu rahuldada
      Kui teil on probleemi püsiva lahenduse leidmiseks, pöörduge selle mehe poole
      {drogunduspellcaster@gmail.com} kaudu

      Kustuta
    2. Ma olen Susan nimepidi. Tervitused kõigile, kes seda tunnistust loevad. Mu abikaasa lükkas mu tagasi pärast kaheksat(8) aastat abielu lihtsalt sellepärast, et teisel naisel oli tema peal loits ja ta jättis minu ja lapsed kannatama. ühel päeval, kui ma lugesin läbi veebi, ma nägin postitust, kuidas see õigekirja ratas selle e-posti aadress ( aoba5019@gmail.com ), aitas naine saada tagasi oma abikaasa ja ma andsin talle vastuse oma aadress ja ta ütles mulle, et naine oli õigekirja mu abikaasa ja ta ütles mulle, et ta aitab mind ja pärast 2 päeva kasutades, mida ta saadab mulle, et ma olen mu mees tagasi. Võite jõuda tema kaudu oma e-posti: (aoba5019@gmail.com) või tema WhatsApp number:( +27740386124 ) . Ma uskusin teda ja täna on mul hea meel teile kõigile teada anda, et sellel loitsurattal on võime armastajaid tagasi tuua. sest ma olen nüüd rahul oma abikaasa kõik tänu DR ADELEKE

      Kustuta
    3. tahan tänada hr dalton teemantlaene selle eest, et ta andis mulle 43000 euri väärtuses laenu. olen pettunud mitu korda laenu tagamiseks. Kuni ma mõtlesin daltonit, kes andis mulle laenu. kui vajate täna seaduslikku laenu, vältige pettusi ja võtke teemantlaenudega ühendust e-posti teel: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

      Kustuta
    4. tahan tänada hr dalton teemantlaene selle eest, et ta andis mulle 43000 euri väärtuses laenu. olen pettunud mitu korda laenu tagamiseks. Kuni ma mõtlesin daltonit, kes andis mulle laenu. kui vajate täna seaduslikku laenu, vältige pettusi ja võtke teemantlaenudega ühendust e-posti teel: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

      Kustuta
    5. GENUINE LOAN WITH 3% INTEREST RATE APPLY NOW.
      Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loans to interested individuals and companies who are seeking loans with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan to contact us.
      Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

      LOAN APPLICATION DETAILS.
      First Name:
      Last Name:
      Date Of Birth:
      Address:
      Sex:
      Phone No:
      City:
      Zip Code:
      State:
      Country:
      Nationality:
      Occupation:
      Monthly Income:
      Loan Amount:
      Loan Duration:
      Purpose of the loan:
      Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com














      GENUINE LOAN WITH 3% INTEREST RATE APPLY NOW.
      Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loans to interested individuals and companies who are seeking loans with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan to contact us.
      Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

      LOAN APPLICATION DETAILS.
      First Name:
      Last Name:
      Date Of Birth:
      Address:
      Sex:
      Phone No:
      City:
      Zip Code:
      State:
      Country:
      Nationality:
      Occupation:
      Monthly Income:
      Loan Amount:
      Loan Duration:
      Purpose of the loan:
      Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

      Kustuta
  2. tere, minu nimi on nakisha, ma tahan, et te kõik koos minuga tänaks seda meest, et ta mu kodus oma endise abikaasa taha taandas, kes viskas mind teisele naisele viieks aastaks. Alguses ei uskunud ma kunagi, et DR OGUDUGU suudab mul aidata mu teisele naisele oma EX HUSBANDi tagasi, aga kuna ma ikka armastan teda ja vajab teda oma elus. Töötan ja järgin DR OGUDUGU juhendust ja see üllatas mind, et pärast 3 Mu kiriku valimise päevad ja DR OGUDUGU'ga töötamine kutsus mu EX HUSBAND mulle palve minust andestama ja unustama kõik, mida ta mulle endiselt on teinud, et ta ikka armastab mind ... nüüd ise ja mu abikaasa täidavad kokku ja me oleme väga õnnelik meie uue eluga ... kõik tänu DR OGUDUGUle selle suurepärase töö eest, mida ta mulle on teinud ... luban alati jagada oma head tööd kogu laiale maailmale ja kui ükski keha on seal, kes läbib suhtelisi raskusi, peaks võtke temaga ühendust e-posti teel: drogudugusolutionspell@gmail.com või whatsapp +2349097050691
    Ta on spetsialiseerunud ka järgmistele probleemidele
    (1) Kui soovite oma ex tagasi.
    (2) kui sul on alati halvad unenäod.
    (3) Tahad edutada oma kontoris.
    (4) Soovite, et naised / mehed võtaksid pärast teid.
    (5) Kui soovite lapse.
    (6) Sa tahad olla rikas.
    (7) Te soovite siduda oma abikaasa / naisega
    igavesti sinu.
    (8) Kui teil on vaja rahalist abi.
    (9) Taimne hooldus.
     võtke DR OGUDUGU oma e-posti teel ühendust täieliku lahendusega drogudugusolutionspell@gmail.com

    VastaKustuta
  3. Ma armastan oma abikaasat nii palju, et olime kahe lapsega rahul, poiss ja tüdruk. 3 kuud tagasi hakkasin teda tundma mõningaid imelikke muutusi. paar nädalat hiljem avastasin, et mu abikaasa näeb kellegi teise. Ta hakkas koju tööl hiljaks minema, ta ei hooli mind enam ega enam lapsi. Mõnikord jätab mu mees välja ja isegi ei naase mõneks päevaks kodus. Ma tegin kõik, et probleemi lahendada, kuid midagi ei töötanud. Ma olin väga mures ja vajasin abi. Ma lugesin Dr Goko lugusid veebisaidilt, mis näitas, et dr Goko aitab lahendada abieluprobleeme, taastada katkenud suhted ja nii edasi. Niisiis, võttis temaga ühendust ja ütlesin talle, et on probleeme. Ta kinnitas minu abielu ja pakub minu probleemile lahenduse, nüüd on mu abikaasa ja jälle tagasi koos. kõik on minu abielus hea ja im nii õnnelik, et dr Goko toob mu abikaasa mulle edukalt tagasi. kui teie kodus on probleeme, tervis, abielu / suhted ja palju muud, saatke e-kiri aadressile Dr.gokosspiritualcaster@gmail. Com saate anda talle whatsapp vestlus +2348056398964

    VastaKustuta
  4. Tere kõigile, minu nimi on Ruth, Inglismaalt, tahan jagada oma tunnistust siin, kuidas mu mees tagasi sain, jättis ta mulle 6 aastat tagasi ja ma olen üksi ilma abita, kui ma nägin Dr Akini reklaami Facebook'il eelmisel nädalal polnud mul garantii, et siiani oleksin pidanud temaga ühendust võtma ja ta nõustus mind aitama, ja ta ütles pärast tema tööd, et mu mees naaseb mulle 24 tunni jooksul tagasi, ootasin ma, mis juhtub 24 tunni pärast, kohe, kui ta ütles mulle, et ta on valmis, kutsus mu abikaasa minu kontoriruumi ja ütles, et ta tahab, et ta jälle tagasi jätaks, olin nii õnnelik ja ütlesin dr Akinile, et ma teavitan teda sellest maailmast, mistõttu ma ma jagan oma nime siin nende inimeste jaoks, kes vajavad abi mis tahes viisil, on tal õigus lahendada ükskõik milline probleem, nii et mu vennad ja õed, kes vajavad probleemi lahendamist, on täna Dr Akiniga ühendust võtnud ja Siin lahendatud on tema kontaktandmed, e-post: akinsolutiontemple@gmail.com. WhatsApp vestlus ja kõned: +27656406432.

    VastaKustuta
  5. Ma tahan anda tunnistust sellest, mis mind juhtus. minu nimi on Easther Thomas ja ma tõesti tahan öelda, mida see suurepärane kirjutamise ratas.did minu jaoks ...... chubygreat@gmail.com
    minu kodus oli vrakk, kui ma läksin Google'isse, et leida abi, ja ma tulin koguni mõne tunnistuse kaudu, mida inimesed andsid, see oli suurepärane, minu lootus oli suurenenud, mõtlesin ma minu arvates, et mul on finnally abi, mida ma otsin. ma võttis ühendust Chuby D-ga ja ta ütles mulle, mida ja mida kokku panna, kahtlemata tegin ma asju, mida ta palub minult vastavalt teha, ja ta ütles mulle, et vaatan, et järgmise kahe päeva jooksul pöördub minu abikaasa kerjama, uskusin ma teda ja ootasin ning kahe päeva jooksul kella 16-ndal kellaajal tuli minu mees ja ta palus mul andestada talle, et ta ei tea, mis teda üle läks, et ma peaksin palun tagasi temaga tagasi pöörduma, mida ta tegi ei tea, mis teda tuli ja ma olin väga õnnelik, ja ma tänan teda chuby D eest oma ggodi töid. Ma tahan öelda kellelegi teist, kes arvavad, et pole lootust oma mehe loverit tagasi saada, on palju lootust, kui temaga ühendust võtta. võite temaga kontakteeruda ekraanil olevate andmetega
    email: chubygreat@gmail.com/whatsaa nr .: +2348165965904

    tänu Chuby D-le tema heade tegude eest
    Jumal õnnistab teid igavesti

    VastaKustuta
  6. Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

    VastaKustuta
  7. Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

    VastaKustuta
  8. Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

    VastaKustuta
  9. Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

    VastaKustuta
  10. Ma olen nii põnevil, kui mu murtud abielu on taastatud.
    „Oleme hiljuti valmis, kuigi see oli raske. Nüüd on see olnud rohkem kui kuu ja kõik tundub, et see on normaalseks muutunud. Ta on hakanud mind paremini kohtlema ja see on meie mõlema jaoks paranemisprotsess. Peaaegu kaks aastat kestnud õudusunenägu on möödas. See on nagu me uuesti armunud! Me oleme mõlemad mineviku taga jäänud ja püüame edasi liikuda - ja esimest korda pika aja jooksul tundub tulevik palju heledam. Ma ei saa sõnades väljendada, kui tänulik olen DR PRINCE IDIALU! See on nagu oleme lõpuks taasavastanud need asjad üksteisest, mis pani meid kõigepealt armuma. Kõik murettekitavad ja stressid on lihtsalt kadunud. Tänan teid DRIN PRINCE IDIALU'le oma murtud abielu päästmise eest ja tõi mu abikaasa tagasi minu juurde. ”Mina ja mu abikaasa elavad taas õnnelikult koos. Kõik tänu DR PRINCE IDIALU'le. Kui teil on mingeid probleeme, kontakteeru kohe Dr.PRINCE'ga ja garanteerin teile, et ta aitab teid. E-posti teel: princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643

    VastaKustuta
  11. Ma olen nii põnevil, kui mu murtud abielu on taastatud.
    „Oleme hiljuti valmis, kuigi see oli raske. Nüüd on see olnud rohkem kui kuu ja kõik tundub, et see on normaalseks muutunud. Ta on hakanud mind paremini kohtlema ja see on meie mõlema jaoks paranemisprotsess. Peaaegu kaks aastat kestnud õudusunenägu on möödas. See on nagu me uuesti armunud! Me oleme mõlemad mineviku taga jäänud ja püüame edasi liikuda - ja esimest korda pika aja jooksul tundub tulevik palju heledam. Ma ei saa sõnades väljendada, kui tänulik olen DR PRINCE IDIALU! See on nagu oleme lõpuks taasavastanud need asjad üksteisest, mis pani meid kõigepealt armuma. Kõik murettekitavad ja stressid on lihtsalt kadunud. Tänan teid DRIN PRINCE IDIALU'le oma murtud abielu päästmise eest ja tõi mu abikaasa tagasi minu juurde. ”Mina ja mu abikaasa elavad taas õnnelikult koos. Kõik tänu DR PRINCE IDIALU'le. Kui teil on mingeid probleeme, kontakteeru kohe Dr.PRINCE'ga ja garanteerin teile, et ta aitab teid. E-posti teel: princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643

    VastaKustuta
  12. Lõpetage lahutus

    Abielulahutus ei ole lahendus kõigile probleemidele. Mõnikord võivad lapsed selle lahutuse all kannatada ja neil võib olla elu jooksul valu. Enne lahutust on vaja mõelda, kas see on hea samm ja mis tulevikus juhtub. Mul oli sarnane probleem, kuid täna on minu elus õnnelik päev, sest DR Tugala aitas mul oma abikaasa armastusega tagasi saada.

    Ma olin 6 aastat abielus ja see oli nii kohutav, sest mu abikaasa petta mind ja ma tahtsin lahutada, aga kui kohtusin dr Tugalaga, kuidas ta abielu ja suhetega seotud probleemid lahendas, otsustasin ma talle sõnumi saata ja vastas, Ma selgitasin ja ütlesin, et ma ei muretse, et ta mind aitab. Kolm päeva pärast loitsumist tuli mu abikaasa koju ja palus mul andeks talle selle eest, mida ta mulle tegi. Oh mu Jumal, ma olen nii õnnelik. Ja siin märgin nüüd, sest mu abikaasa on täiesti muutunud. Ta tahab alati olla minu kõrval ja ei saa midagi teha ilma minu kohalolekuta. Ma tõesti nautin oma abielu nüüd.
    Loodan, et see aitab ka kedagi.

    DR TUGALA KONTAKT ...... EMAIL: acubespiritualhome@live.com
    PROFESSIONAAL / NUMBER NUMBER +2348111959371

    VastaKustuta
  13. Elu on hea, kui olete oma kallimale, ma ütlen seda, sest kui mul oli probleeme minu armuke, ma ei ole kunagi näinud, elu on hea asi, kuid tänu Tempel Vastus Dr. Obodo, et aidata mind pani õigekirja tõi mu armuke, et mind 48 tunni jooksul. Mu abikaasa jättis mind teise naise pärast 7 aastat abielu, kuid Dr Obodo aitas mul edasi magic, mis tõi ta mulle 48 tundi. Ma ei ütle teile rohkem üksikasju ise, kuid ma ainult soovitada neid, kellel on probleeme seal suhted või abielu võtta ühendust Dr. Obodo kasutades neid andmeid;
    ( templeofanswer@hotmail.co.uk)
    Whatsapp: + 2348155425481

    VastaKustuta
  14. Lõpuks taastab mu rõõmu vaaliplaat, mida nimetatakse professor Pellariks. Ma olen Aminat Rootsist. Ma tahan, et kõik sellel saidil olevad inimesed või foorumi liikmed tänaksid professor Pellari (drpellar@gmail.com) eest selle eest, mida ta minu ja minu laste eest tegi. Ma abiellusin oma abikaasaga 5 aastat ja elasime sel aastal koos õnnelikult, kuni ta sõitis Brasiiliasse ärireisiks, kus ta kohtus selle prostituutiga, kes segas teda mind ja lapsi vihkama ja lihtsalt armastab teda. Kui mu abikaasa tagasi reisilt tagasi ei tulnud, on minu abikaasa roll ja ta sai võõras. Ta sõitis iga kuu Brasiiliasse. Ma olin nii segaduses ja ma otsisin viisi, kuidas ta tagasi saada. Usklik päev, kui ma oma arvutit sirvisin, nägin selle voodoo preestri professori Pellari tunnistust. Tunnistus tõstis esile tema võimas maagiat ja head, mida ta suudab teha. Aruande kohaselt ravib see vähki, HIVi / AIDSi, võtab tagasi oma laenu ja uhke raha. Ma olin üllatunud ja küsisin endalt: "Kuidas ei tule maailm sellest voodoo preestrist", aga ma olin meeleheitel, nii et ma andsin selle proovile. Ma võtsin temaga ühendust kontaktandmete kaudu, mida ma postituses nägin. drpellar@gmail.com Ta vastas, kui ma temaga ühendust sain, selgitasin talle oma kannatusi ja ta kinnitas mulle, et ma leian oma võimsa maagia kaudu mugavust. Ma andsin talle tööd, et alustada tööd ja nädal hiljem tuli mu abikaasa Brasiiliast ja alandlikult tuli minu juurde ja palus andestust. Ma olin mõneks ajaks sõnatu, enne kui andsin talle suudluse. Kes on huvitatud sellest voodoo preestrist sõbralikult ühendust võtma, ärge laske hirmul või kahtlusel sind peatada. võtke temaga ühendust drpellar@gmail.com

    VastaKustuta
  15. Dr Okosun aitab mind oma ex, kes me kolm aastat tagasi lahusime, tagasi tuua. Ma tõesti hindan seda väga ja soovin, et saadaksite talle e-kirja: okosunhomeofsolution@gmail.com või whatsapp +2348026905065.

    VastaKustuta
  16. Tere, kõik, olen Chloe Raymond Florida Palm Harborist 34682. Olen väga põnevil, et USA naaseb sellele suurepärasele foorumile, et tunnistada hr Eli abi. Vajasin hädasti teistes riikides laenu, et hoida ära võlgadest ja rahalistest võlakirjadest, mille mu endine abikaasa mulle seadis. See oli tõesti halb, et mul oli vaja abi saada sõpradelt, perekonnalt ja isegi pangast, kuid ühelt poolt said nad mind aidata, kuna minu krediidiskoor oli tõesti halb. Sirvisin arvutit ja nägin, kuidas inimestelt hr Elijah laenu aitas, ning otsustasin temaga ühendust võtta aadressil email_ loancreditinstitutions@gmail.com, seejärel sain neilt e-kirja sõnumi ja tegin kõik, mida küsisin. Minu suurimaks üllatuseks deponeerisid nad minu kontole minu taotletud 60 000 dollari suuruse laenu ja nüüd olen nii õnnelik, et maksin oma võla ära, olen ka enda ja oma pere eest hoolitsemisega alustanud jääksummaga äri. Kui vajate laenu, võtke ühendust kõigi aegade parima laenuandja hr Elijahiga tema e-posti aadressil (loancreditinstitutions@gmail.com) või (Loancreditinstitutions@protonmail.com)

    VastaKustuta
  17. Tere, kõik, olen Chloe Raymond Florida Palm Harborist 34682. Olen väga põnevil, et USA naaseb sellele suurepärasele foorumile, et tunnistada hr Eli abi. Vajasin hädasti teistes riikides laenu, et hoida ära võlgadest ja rahalistest võlakirjadest, mille mu endine abikaasa mulle seadis. See oli tõesti halb, et mul oli vaja abi saada sõpradelt, perekonnalt ja isegi pangast, kuid ühelt poolt said nad mind aidata, kuna minu krediidiskoor oli tõesti halb. Sirvisin arvutit ja nägin, kuidas inimestelt hr Elijah laenu aitas, ning otsustasin temaga ühendust võtta aadressil email_ loancreditinstitutions@gmail.com, seejärel sain neilt e-kirja sõnumi ja tegin kõik, mida küsisin. Minu suurimaks üllatuseks deponeerisid nad minu kontole minu taotletud 60 000 dollari suuruse laenu ja nüüd olen nii õnnelik, et maksin oma võla ära, olen ka enda ja oma pere eest hoolitsemisega alustanud jääksummaga äri. Kui vajate laenu, võtke ühendust kõigi aegade parima laenuandja hr Elijahiga tema e-posti aadressil (loancreditinstitutions@gmail.com) või (Loancreditinstitutions@protonmail.com)

    VastaKustuta
  18. Minu nimi on Kanada päritolu martin Marisa, ma tahan maailmale kiiresti öelda, et on olemas tõeline on-line õigekirjaratas, mis on võimas ja ehtne. Tema nimi on dr ozalogbo. Ta aitas mind hiljuti taaselustada oma suhted mu maha jätnud abikaasaga, Kui ma dr ozalogboga ühendust võtsin, heitis ta mulle armastusloo ning mu abikaasa, kes ütles, et tal pole minuga mingit pistmist, helistas mulle uuesti ja hakkas mind paluma, et ma tagasi tuleksin. ta on nüüd tagasi nii suure armastuse ja hoolitsusega. täna on mul hea meel teile kõigile teada anda, et sellel õigekirja lugejal on volitused taastada katkenud suhe. sest ma olen nüüd oma mehega rahul. Kõigile, kes seda artiklit loevad ja abi vajavad, võib dr ozalogbo pakkuda ka igat tüüpi abi, näiteks igat tüüpi haiguste ravimine, kohtuasjad, raseduse loits, vaimne kaitse ja palju muud. Temaga saate ühendust võtta tema e-posti aadressil ozalogboshrine@gmail.com helistades või lisada teda whatsappis oma telefoninumbriga +2348162562991

    VastaKustuta
  19. Minu nimi on Kanada päritolu martin Marisa, ma tahan maailmale kiiresti öelda, et on olemas tõeline on-line õigekirjaratas, mis on võimas ja ehtne. Tema nimi on dr ozalogbo. Ta aitas mind hiljuti taaselustada oma suhted mu maha jätnud abikaasaga, Kui ma dr ozalogboga ühendust võtsin, heitis ta mulle armastusloo ning mu abikaasa, kes ütles, et tal pole minuga mingit pistmist, helistas mulle uuesti ja hakkas mind paluma, et ma tagasi tuleksin. ta on nüüd tagasi nii suure armastuse ja hoolitsusega. täna on mul hea meel teile kõigile teada anda, et sellel õigekirja lugejal on volitused taastada katkenud suhe. sest ma olen nüüd oma mehega rahul. Kõigile, kes seda artiklit loevad ja abi vajavad, võib dr ozalogbo pakkuda ka igat tüüpi abi, näiteks igat tüüpi haiguste ravimine, kohtuasjad, raseduse loits, vaimne kaitse ja palju muud. Temaga saate ühendust võtta tema e-posti aadressil ozalogboshrine@gmail.com helistades või lisada teda whatsappis oma telefoninumbriga +2348162562991

    VastaKustuta
  20. Minu nimi on Kanada päritolu martin Marisa, ma tahan maailmale kiiresti öelda, et on olemas tõeline on-line õigekirjaratas, mis on võimas ja ehtne. Tema nimi on dr ozalogbo. Ta aitas mind hiljuti taaselustada oma suhted mu maha jätnud abikaasaga, Kui ma dr ozalogboga ühendust võtsin, heitis ta mulle armastusloo ning mu abikaasa, kes ütles, et tal pole minuga mingit pistmist, helistas mulle uuesti ja hakkas mind paluma, et ma tagasi tuleksin. ta on nüüd tagasi nii suure armastuse ja hoolitsusega. täna on mul hea meel teile kõigile teada anda, et sellel õigekirja lugejal on volitused taastada katkenud suhe. sest ma olen nüüd oma mehega rahul. Kõigile, kes seda artiklit loevad ja abi vajavad, võib dr ozalogbo pakkuda ka igat tüüpi abi, näiteks igat tüüpi haiguste ravimine, kohtuasjad, raseduse loits, vaimne kaitse ja palju muud. Temaga saate ühendust võtta tema e-posti aadressil ozalogboshrine@gmail.com helistades või lisada teda whatsappis oma telefoninumbriga +2348162562991

    VastaKustuta
  21. Minu nimi on Kanada päritolu martin Marisa, ma tahan maailmale kiiresti öelda, et on olemas tõeline on-line õigekirjaratas, mis on võimas ja ehtne. Tema nimi on dr ozalogbo. Ta aitas mind hiljuti taaselustada oma suhted mu maha jätnud abikaasaga, Kui ma dr ozalogboga ühendust võtsin, heitis ta mulle armastusloo ning mu abikaasa, kes ütles, et tal pole minuga mingit pistmist, helistas mulle uuesti ja hakkas mind paluma, et ma tagasi tuleksin. ta on nüüd tagasi nii suure armastuse ja hoolitsusega. täna on mul hea meel teile kõigile teada anda, et sellel õigekirja lugejal on volitused taastada katkenud suhe. sest ma olen nüüd oma mehega rahul. Kõigile, kes seda artiklit loevad ja abi vajavad, võib dr ozalogbo pakkuda ka igat tüüpi abi, näiteks igat tüüpi haiguste ravimine, kohtuasjad, raseduse loits, vaimne kaitse ja palju muud. Temaga saate ühendust võtta tema e-posti aadressil ozalogboshrine@gmail.com helistades või lisada teda whatsappis oma telefoninumbriga +2348162562991

    VastaKustuta
  22. See on kõigi poolt läbi mõeldud tunnistus, ma olen siin, et anda kogu maailmale teada mehest, kes päästis mu suhte ja seda suurepärast meest kutsutakse dr IZOYA-ks. Tõepoolest tegi ta minu heaks suurepärase töö, tuues tagasi mu endise väljavalitu, kes mu maha jättis, ja lubab, et ei naase enam kunagi minu juurde. Sellega olen mõistnud, et dr IZOYA üksikasjade jagamine maailmale annab palju kasu neile, kellel on purunenud kodud või suhted, aitamaks teil seda purunenud suhet või teie abielu lahendada. Tema juurde pääseb tema e-posti aadressi kaudu: drizayaomosolution@gmail.com. Või tema rakenduse number: +12098373537. Võtke temaga ühendust ja vaadake, kuidas teie probleem 24 tunni jooksul lahendatakse. Ta on spetsialiseerunud ka järgmistele küsimustele ...
    (1) Sa tahad oma endist tagasi.
    (2) Soovite saada oma ametikohas edutamist.
    (3) Tahad, et mehed / naised järgiksid sind.
    (4) Sa tahad last.
    (5) Olete ettevõtja ja soovite võita lepinguid.
    (6) Sa tahad, et su mees oleks igavesti sinu oma.
    (7) Vajate vaimset abi.
    (8) Olete petnud ja soovite kaotatud raha tagasi saada.
    (9) Lõpetage lahutus.
    (10) Raha rituaalide kutsumine.
    (11) Võida valimised.

    VastaKustuta
  23. Tere sõbrad, mu nimi on Hilvar Mennik, ma olen pärit Pärnust, Eestist. Olen siin, et levitada häid uudiseid puudustkannatavatele inimestele. Ma olin masenduses, kui mu naine lahkus mu juurest teise mehe juurde, kuna mul paluti töö lõpetada, kuna mul oli vähk ja ma sain katki. Ta võttis mu ainsa tütre ära, nii et minu ainus võimalus oli surra. Üritasin talle helistada, kuid ta eiras mind, saatsin talle tekstsõnumeid ja äkki vastas ta ning ütles, et ma ei peaks talle enam helistama ega tekstisõnumit saatma, nii et ühel päeval võtan ühendust mu sõber facebookis ja ma seletasin talle sõna otseses mõttes ning ta rääkis mulle ka, et tal olid samad probleemid ka varem ning ta tutvustas mulle doktor osagiede nime kandvat õigekirjapakkujat, saates mulle oma isikliku e-kirja ja võtsin temaga ühendust aadressil [doctorosagiede75@gmail.com] ja ta vastas mulle kiiresti, selgitasin talle oma probleeme ja ta käskis mul mitte muretseda, et ta on nii teinud, et nii paljude inimeste jaoks olen mees, kes ei uskunud kunagi loitsu, kuid otsustasin seda proovida, ta kinnitas mulle 24 tundi, et loo õigekirja ja ravib mind ka vähist ning aitab mul paremat tööd saada ja äkki saatis ta mulle oma haiguse ravimeid. Võtsin seda vaid 2 päeva ja olin vaba. Ma ei uskunud oma silmaga järgmisel päeval, koputas keegi mu uksele ja ma ei oodanud sel päeval kedagi, et äkki oli see minu naine Pisarad ja ma ei suutnud seda taluda. Ta palus mind ja palus andestust kohe. Sain kõne oma ettevõttelt, kus olin töötanud aastaid, et mind ülendati USA paragoni ettevõtte juhiks. Palun aidake mul tänada arsti osagiedet ennistamise taastamine, mille olen kaotanud, palun palun abi vajavatel inimestel pöörduda arstiga osagiede poole tema isikliku e-posti aadressil doctorosagiede75@gmail.com või whatsappiga telefonil +2349014523836 tänu, et Jumal õnnistaks neid, kellel on selle tunnistuse lugemiseks aega, et õnne saata

    VastaKustuta
  24. Kas vajate ettevõtetele kiirlaenu või 2-protsendise intressiga arvete tasumiseks? Pakume ärilaene, isiklikke laene, eluasemelaene, autolaene, õppelaene, võlalaene e. TC. Igatahes teie krediidiskoor. Me tagame oma arvukatele klientidele kogu maailmas finantsteenused. Maksimaalse tähtajaga 1 kuni 30 aastat ulatub meie laen vahemikus 3 000 USD (kolm tuhat USD) kuni 50 000 000 USD (miljon USD) Bestokoko34@gmail.com või whatsA +35677141459

    VastaKustuta
  25. Kas vajate ettevõtetele kiirlaenu või 2-protsendise intressiga arvete tasumiseks? Pakume ärilaene, isiklikke laene, eluasemelaene, autolaene, õppelaene, võlalaene e. TC. Igatahes teie krediidiskoor. Me tagame oma arvukatele klientidele kogu maailmas finantsteenused. Maksimaalse tähtajaga 1 kuni 30 aastat ulatub meie laen vahemikus 3 000 USD (kolm tuhat USD) kuni 50 000 000 USD (miljon USD) Bestokoko34@gmail.com või whatsA +35677141459

    VastaKustuta
  26. Olen igaveseks võlgu suurele doktor OWOLOle selle pärast, et ma lahendasin oma purustatud abielu pärast seda, kui mu mees lahkus mu armukese eest 6 kuuks. Ma ei uskunud loitsudesse kunagi enne, kui mu sõber mind talle tutvustas. Alguses olin tema suhtes skeptiline, kuna kuulsin palju valede kirjasaatjate kohta, kuid panin oma kahtlused selja taha, sest olin meeleheitel oma abikaasa tagasi saada ja tegin seda vastavalt sellele, mida ta käskis mul teha. Nüüd on mu abikaasa naasnud mõne päeva pärast pärast temaga ühendust saamist. Elan pärast 6-kuulist lahutust jälle oma mehega õnnelikult ja ei puhka enne, kui teda kogu maailmas tuntakse. Ta on spetsialiseerunud ka loitsule Muu. Võtke sellega ühendust VIA e-posti aadressil (owolospellhome7@gmail.com) CELLPHONE (+15813181543) O WhatsApp =

    VastaKustuta
  27. Tahan tänada seda suurepärast võlurit Love Charmerit, mis aitas mul oma naise tagasi saata. Kohtusin temaga Google'is ja võtsin tema üksikasjad ning otsustasin temaga üllatuseks temaga ühendust võtta, et kõik juhtus hämmastavalt. Ta on tõeline õigekirjakandja, kodurestauraator. Pärast kohtumist selle käsuga , kõik oli jälle normaalne. Võite temaga kohe ühendust võtta aadressil whatsapp @ +2348165965904 ... e-post; chubygreat@gmail.com

    VastaKustuta
  28. KUIDAS TEEN MINU EX WIFE TAGASI DR ODIONI abiga ...... Tere, kõik mu nimi on Robert Jason, pärast 15 aastat kestnud abielu elasime mina ja mu naine õnnelikult koos, me armastasime teineteist nii palju ja ma armastasin minu perekond olid nad minu peamiseks prioriteediks, kuni ühel hommikul oli minul ja mu naisel väike argument, mis, ma tean, et kõigil paaridel on, sest siin maailmas pole täiuslikke paare pärast argumenti, miks ma koju tulles tööle läksin, ma ei saanud leidke mu naine ja meie lapsed ning ta pakkis ka oma ja laste kotid ning lahkus. Proovisin talle helistada, kuid ma ei jõudnud tema juurde. Läksin tema sõbra majja, kuid nad ei osanud mulle öelda, kust teda leida, ma olin pettunud Ma ei teadnud, mida teha, hakkasin alkoholi jooma iga päev ja öösel lõpetasin tööl käimise. See oli minu jaoks keeruline asi, sest tema ja mu lapsed tähendasid mulle kõike, see oli nagu üks kehaosa jättis mind, mida ma ei suutnud toimib hästi, sirvisin ühel päeval Internetis, kui nägin kellegi ütlusi, mis tunnistasid meest c otsustasin, et dr ODION ja kuidas ta 3 päeva jooksul oma naise tagasi viisid, ei mõelnud ma sellele kaks korda, saatsin talle teada ja rääkisin talle kõike, mis juhtus minu ja mu naise vahel ning ta ütles, et tal on minu probleem, mis tal on tema jaoks väga lihtne lahendada ütles mulle ka, et ma usaldan teda, et mu naine tuleb tagasi ja ma ütlesin, et ma usaldan teda ja ta küsis mingit teavet, mille ma talle andsin. 3 päeva hiljem tuli mu naine lastega koju. Ma olin nii üllatunud, et nägin teda nagu unenägu mulle, hakkas ta nutma ja vabandas minu ees. Ma ütlesin talle, et see on okei, ma annan talle andeks, et olen õnnelik, et ta on tagasi, elame nüüd õnnelikult koos. Kui teil on süda murtud, kuna teie naine või abikaasa jätsid teid hoolimata igasugusest surmajuhtumist, kaitseloitsust ja ka kohtuasjade lahendamiseks, pöörduge selle võimsa õigekirjajuhi dr ODION poole, pöörduge tema poole oma e-posti teel; (drodion60@yandex.com) või saate ka tema rakendust whatsApp teda kasutada telefonil +2349060503921.

    VastaKustuta
  29. KUIDAS TEEN MINU EX WIFE TAGASI DR ODIONI abiga ...... Tere, kõik mu nimi on Robert Jason, pärast 15 aastat kestnud abielu elasime mina ja mu naine õnnelikult koos, me armastasime teineteist nii palju ja ma armastasin minu perekond olid nad minu peamiseks prioriteediks, kuni ühel hommikul oli minul ja mu naisel väike argument, mis, ma tean, et kõigil paaridel on, sest siin maailmas pole täiuslikke paare pärast argumenti, miks ma koju tulles tööle läksin, ma ei saanud leidke mu naine ja meie lapsed ning ta pakkis ka oma ja laste kotid ning lahkus. Proovisin talle helistada, kuid ma ei jõudnud tema juurde. Läksin tema sõbra majja, kuid nad ei osanud mulle öelda, kust teda leida, ma olin pettunud Ma ei teadnud, mida teha, hakkasin alkoholi jooma iga päev ja öösel lõpetasin tööl käimise. See oli minu jaoks keeruline asi, sest tema ja mu lapsed tähendasid mulle kõike, see oli nagu üks kehaosa jättis mind, mida ma ei suutnud toimib hästi, sirvisin ühel päeval Internetis, kui nägin kellegi ütlusi, mis tunnistasid meest c otsustasin, et dr ODION ja kuidas ta 3 päeva jooksul oma naise tagasi viisid, ei mõelnud ma sellele kaks korda, saatsin talle teada ja rääkisin talle kõike, mis juhtus minu ja mu naise vahel ning ta ütles, et tal on minu probleem, mis tal on tema jaoks väga lihtne lahendada ütles mulle ka, et ma usaldan teda, et mu naine tuleb tagasi ja ma ütlesin, et ma usaldan teda ja ta küsis mingit teavet, mille ma talle andsin. 3 päeva hiljem tuli mu naine lastega koju. Ma olin nii üllatunud, et nägin teda nagu unenägu mulle, hakkas ta nutma ja vabandas minu ees. Ma ütlesin talle, et see on okei, ma annan talle andeks, et olen õnnelik, et ta on tagasi, elame nüüd õnnelikult koos. Kui teil on süda murtud, kuna teie naine või abikaasa jätsid teid hoolimata igasugusest surmajuhtumist, kaitseloitsust ja ka kohtuasjade lahendamiseks, pöörduge selle võimsa õigekirjajuhi dr ODION poole, pöörduge tema poole oma e-posti teel; (drodion60@yandex.com) või saate ka tema rakendust whatsApp teda kasutada telefonil +2349060503921.

    VastaKustuta

  30. Kas vajate laenu? Jõululaen? Anname igasuguseid laene, näiteks võlalaen, ärilaen, meditsiiniline laen, eluasemelaen, õppelaen. Võtke meiega täna rahalise abi saamiseks ühendust e-posti teel: (Kplendes@outlook.com) Whatssapp +12052177288 Parimate soovidega

    VastaKustuta
  31. Olin väga üllatunud, kui kubala andis mu abikaasa mulle tagasi, kelle kaotasin teisele naisele. Pöördusin Kubala templisse tema e-posti aadressil priestkubala@gmail.com, kuna olen tema hea töö kohta näinud palju tunnistusi. abielu ja haiguse probleemid, nii et otsustasin temaga õnne proovida ja jagan nüüd seda tunnistust, sest ta on aidanud ka minu olukorda, kõik tänu talle minu rahu taastamise eest minu kodus.

    VastaKustuta
  32. Mi estas sinjorino CONDILLA VINCENT el Usono, mi volas dividi ateston pri mia vivo por ĉiu. Mi edziĝis kun mia edzo VINCENT, mi amas lin tiom multe, ke ni edziĝis dum sep jaroj kun du infanoj. Kiam li vizitis Francion, li aludis virinon nomatan Ashley, li diris al mi, ke li ne plu interesiĝas pri nia geedzeco. Mi estis tiel konfuzita kaj serĉante helpon, ke mi ne scias kion fari ĝis mi renkontis mian amikinon Maria kaj diris al ŝi mian problemon. Ŝi diris al mi, ke mi ne maltrankviliĝu pri tio, ke ŝi havas similan problemon antaŭe kaj prezentis min al viro nomata doktoro OMON, kiu ĵetis sorĉon al sia eksa fianĉo kaj rekondukis lin post tri tagoj. Maria petas min komuniki kun doktoro OMON. Mi kontaktis lin por helpi min revenigi mian edzon kaj li petas min ne zorgi, ke la dioj de liaj prapatroj batalos por mi. Li diris al mi, ke post tri tagoj li aliĝos al mi kaj al mia edzo. Post tri tagoj mia edzo vokis min kaj diris al mi, ke li denove serĉas aferojn kun mi; Li surprizis min, kiam mi vidis lin kaj komencis plori pri pardono. Ĝuste nun mi estas la plej feliĉa virino en la mondo pro tio, kion ĉi tiu bonega doktoro OMON faris por mi kaj mia edzo, vi povas kontakti sian retpoŝton: (omonbabalola@gmail.com). Aŭ whatsapp .. li en ĉi tio (+2348134046638) Bonvolu kontakti lin pri iuj aferoj kiel:
    (1) Se vi volas, ke via eksa revenu
    (2) Se vi ĉiam havas koŝmarojn.
    (3) Vi volas esti promociita en via oficejo.
    (4) Se vi volas infanon.
    (5) herbaj medikamentoj
    (6) Vi volas esti riĉa.
    (7) Vi volas ligi vian edzon / edzinon por esti lia por ĉiam.
    (8) Se vi bezonas financan helpon.
    (9) Lasu homojn obei viajn vortojn kaj fari tion, kion ili volas.
    (10) ETC-skatola solvo
    Bonvolu kontakti lin denove ĉe (omonbabalola@gmail.com) aŭ whatsApp .. ĉe ĉi tiu numero. (+2348134046638). kaj estu benita

    VastaKustuta
  33. Mi estas sinjorino CONDILLA VINCENT el Usono, mi volas dividi ateston pri mia vivo por ĉiu. Mi edziĝis kun mia edzo VINCENT, mi amas lin tiom multe, ke ni edziĝis dum sep jaroj kun du infanoj. Kiam li vizitis Francion, li aludis virinon nomatan Ashley, li diris al mi, ke li ne plu interesiĝas pri nia geedzeco. Mi estis tiel konfuzita kaj serĉante helpon, ke mi ne scias kion fari ĝis mi renkontis mian amikinon Maria kaj diris al ŝi mian problemon. Ŝi diris al mi, ke mi ne maltrankviliĝu pri tio, ke ŝi havas similan problemon antaŭe kaj prezentis min al viro nomata doktoro OMON, kiu ĵetis sorĉon al sia eksa fianĉo kaj rekondukis lin post tri tagoj. Maria petas min komuniki kun doktoro OMON. Mi kontaktis lin por helpi min revenigi mian edzon kaj li petas min ne zorgi, ke la dioj de liaj prapatroj batalos por mi. Li diris al mi, ke post tri tagoj li aliĝos al mi kaj al mia edzo. Post tri tagoj mia edzo vokis min kaj diris al mi, ke li denove serĉas aferojn kun mi; Li surprizis min, kiam mi vidis lin kaj komencis plori pri pardono. Ĝuste nun mi estas la plej feliĉa virino en la mondo pro tio, kion ĉi tiu bonega doktoro OMON faris por mi kaj mia edzo, vi povas kontakti sian retpoŝton: (omonbabalola@gmail.com). Aŭ whatsapp .. li en ĉi tio (+2348134046638) Bonvolu kontakti lin pri iuj aferoj kiel:
    (1) Se vi volas, ke via eksa revenu
    (2) Se vi ĉiam havas koŝmarojn.
    (3) Vi volas esti promociita en via oficejo.
    (4) Se vi volas infanon.
    (5) herbaj medikamentoj
    (6) Vi volas esti riĉa.
    (7) Vi volas ligi vian edzon / edzinon por esti lia por ĉiam.
    (8) Se vi bezonas financan helpon.
    (9) Lasu homojn obei viajn vortojn kaj fari tion, kion ili volas.
    (10) ETC-skatola solvo
    Bonvolu kontakti lin denove ĉe (omonbabalola@gmail.com) aŭ whatsApp .. ĉe ĉi tiu numero. (+2348134046638). kaj estu benita

    VastaKustuta
  34. Mi estas sinjorino CONDILLA VINCENT el Usono, mi volas dividi ateston pri mia vivo por ĉiu. Mi edziĝis kun mia edzo VINCENT, mi amas lin tiom multe, ke ni edziĝis dum sep jaroj kun du infanoj. Kiam li vizitis Francion, li aludis virinon nomatan Ashley, li diris al mi, ke li ne plu interesiĝas pri nia geedzeco. Mi estis tiel konfuzita kaj serĉante helpon, ke mi ne scias kion fari ĝis mi renkontis mian amikinon Maria kaj diris al ŝi mian problemon. Ŝi diris al mi, ke mi ne maltrankviliĝu pri tio, ke ŝi havas similan problemon antaŭe kaj prezentis min al viro nomata doktoro OMON, kiu ĵetis sorĉon al sia eksa fianĉo kaj rekondukis lin post tri tagoj. Maria petas min komuniki kun doktoro OMON. Mi kontaktis lin por helpi min revenigi mian edzon kaj li petas min ne zorgi, ke la dioj de liaj prapatroj batalos por mi. Li diris al mi, ke post tri tagoj li aliĝos al mi kaj al mia edzo. Post tri tagoj mia edzo vokis min kaj diris al mi, ke li denove serĉas aferojn kun mi; Li surprizis min, kiam mi vidis lin kaj komencis plori pri pardono. Ĝuste nun mi estas la plej feliĉa virino en la mondo pro tio, kion ĉi tiu bonega doktoro OMON faris por mi kaj mia edzo, vi povas kontakti sian retpoŝton: (omonbabalola@gmail.com). Aŭ whatsapp .. li en ĉi tio (+2348134046638) Bonvolu kontakti lin pri iuj aferoj kiel:
    (1) Se vi volas, ke via eksa revenu
    (2) Se vi ĉiam havas koŝmarojn.
    (3) Vi volas esti promociita en via oficejo.
    (4) Se vi volas infanon.
    (5) herbaj medikamentoj
    (6) Vi volas esti riĉa.
    (7) Vi volas ligi vian edzon / edzinon por esti lia por ĉiam.
    (8) Se vi bezonas financan helpon.
    (9) Lasu homojn obei viajn vortojn kaj fari tion, kion ili volas.
    (10) ETC-skatola solvo
    Bonvolu kontakti lin denove ĉe (omonbabalola@gmail.com) aŭ whatsApp .. ĉe ĉi tiu numero. (+2348134046638). kaj estu benita

    VastaKustuta
  35. minu nimi on Stella Roland pärit seattle WA-st. pärast abiellumist 3 aastat olen olnud 2 kuud lahutus. mu mees jättis mu maha ja läks tagasi oma endise naise juurde, kes ta tegelikult tema endise abikaasa hooleks jättis. ta lahkus oma mehe juurest ja tuli siis minu abielu hävitama, mina ja meie 4 last oleme kurvad ja masenduses, vaadates iga päev uksele ja aknale ning arvame, et mu mees tuleks talle meelde ... aga ta ei teinud seda kunagi. mida? mu Californias elav õde rääkis mulle selgeltnägijast nimega +2348153044210 või emil agadagaspiritualhome@gmail.com, see õigekirja rull tegi minu jaoks õigekirja, mis töötas 24 tunniga. mu abikaasa tuli järgmisel päeval tagasi ja keeldus koos lahkumast, kuni ma talle andeks andsin. Ma helistasin talle politseisse ja ta hakkas nutma, et tahab mind tagasi, et tal on kahju oma perekonna hooletussejätmise pärast naise pärast, kes jättis ta mujale meheks. nüüd on juba 4 päeva möödas ja ta tahab mind ikka tagasi või ei sööks ta üldse. ta ütles, et ta nälgib ja sureb, kui ma teda tagasi ei võta. see õigekirjaoskus on fantastiline, ma olen nii õnnelik, et mu mees tahab kõigi vahenditega tagasi tulla. Ma armastan seda õigekirja ratturit minu perekonna aitamise eest.

    VastaKustuta
  36. Tere sõbrad, see on minu tunnistus. oleme abielus 5 aastat ja koos 9 aastat. meid lahutati 4 kuud. Ta soovib ja ei taha meie abielu päästa. Oleme olnud suurepärane paar (vähemalt ma uskusin seda) ja vaidleme harva. Kuud enne kodust lahkumist oli ta nii passiivne ja magas palju. Sain aru, et tal oli kellegagi emotsionaalne suhe ja ta kinnitas, et ta on tema vastu köidetud. Siis ütles ta, et pole minusse enam armunud ega saa minuga elada. Ma palusin, nutsin ja nii mitu kuud. Ma vajasin nii palju abi ja soovin, et mu abikaasa pöörduks minu juurde tagasi. Sirvisin Internetis, kui nägin daami ütlust, kuidas dr Ajayi oli suur õigekirjalooja, kes aitas fibroidi ravida ja kas ta suutis saada oma lapse, kes omakorda taastatud rahu kodus. ta loobub tema kontaktisikust ja ma kopeerisin selle, alguses olin skeptiline ühenduse võtmise suhtes, kuid mul on tõesti vaja oma probleemile püsivat lahendust, nii et saadan talle tema olukorda selgitava sõnumi. Ta käskis mul olla kindel, et mu mees tuleb pöördudes minu poole, kui peaksin tegema nii, nagu ta oli käskinud, tegin kõik, mis ta käskis mul teha, ja neljandal päeval sain temalt vabandust palunud teksti, milles ta ütles, et ta ei tea, mis tema ümber tuli, sel õhtul tuli ta tagasi koju ja palus. kõigi tema valede tegude eest ja sellest ajast alates on meie armastus ja abielu olnud tugevamad. Tahan tänada erilist tänu suurele loitsimeistrile dr Ajayaile tema hea töö eest ja selle eest, et ta mind elus taas õnnelikuks tegi. Kui teil on sama perekonnaseisu küsimus või teil on muid probleeme, mis teid vaevavad, pöörduge täna dr Ajayi poole e-posti aadressil: Drajayi1990@gmail.com või Whatsapi numbrile: +2347084887094. Ta on võimeline täitma igasuguseid loitsusid, millest võite mõelda, ma olen elav tunnistus.

    VastaKustuta

  37. Kui ta abikaasa leiab, olin veendunud, et see võib ka minu olukorda parandada.
    sest ma olin absoluutselt meeleheitel oma mehe saamiseks. Elu ilma temata oli
    segadus mulle ja mu lastele. Tahtsin radikaalset muutust ja arvasin seda
    lahendus võiks olla manuka tempel. Pärast resolutsiooni arutamist
    preester Manukaga pani ta mind lootma, et taastab minu abielu. Mina
    tundis enesekindlust, et ta tõepoolest toob mu mehe ja ta tegi seda! see on
    fantastiline, mida preester Manuka on minu pere heaks teinud. tema abi on
    hindamatu, veelkord tänan teid. Tema kontakt on [lovesolutiontemple1@gmail.com]

    VastaKustuta
  38. KUIDAS MINU EX-NAINE DR ALASHIRA ABI TAGASI TÖÖTAB ...... Tere kõigile, minu nimi on Robert Jason, pärast 15 aastat kestnud abielu elasid mu naine ja mina koos õnnelikult koos, me armastasime teineteist nii palju ja Ilovedmyfamily , see oli minu prioriteet, kuni hommikuni, mil mu naine ja mina arutasime väikest argumenti, mida kõik paarid teavad hästi, kuna maailmas pole täiuslikke paare pärast väidet, et kui ma koju jõudsin tööle minna, ei suutnud ma leida oma naise ja lapsi, ta pakkis ka talle ja lastele kaasa ning lahkus. Proovisin talle helistada, kuid ma ei jõudnud tema juurde. Läksin tema sõbra majja, kuid nad ei osanud mulle öelda, kust teda leida.Ma olin pettunud.Ma ei teadnud, mida teha. Ma hakkasin alkoholi jooma iga päev ja öösel lõpetasin tööl käimise. See oli minu jaoks keeruline asi, sest tema ja mu lapsed tähendasid mulle, et see oli nii, nagu oleks osa inimestest mulle jäetud.Ei võiks töötada hästi, ühel päeval sirvides Internetti, kui nägin kellegi ütlusi, mis tunnistasid meest, ütles arst Alashira andh Kuna ta tõi oma naise tagasi 3 päeva pärast, siis ma ei mõelnud sellele kaks korda. Ma saatsin talle sõnumi ja rääkisin talle kõike, mis oli juhtunud minu ja mu naise vahel, ning ta ütles, et leidis mu probleemi väga kergelt lahendavana, käskis mul teda usaldada, et mu naine tuleb tagasi, ja ma ütlesin talle, et usaldan teda ja ta küsis teavet, mille ma talle andsin. Kolm päeva hiljem naasis mu naine lastega koju. Olin nägija suhtes nii üllatunud, et see oli minu jaoks sarnane hakkas nutma ja vabandama, ütlesin talle, et see on okei, andestan talle, et olen õnnelik, et ta on tagasi, elame nüüd õnnelikult koos.Kui teie süda on murtud, sest teie naine või teie abikaasa jätsid teid, forany loits, kaitse spelland alsoto lahendada juhul võtke ühendust selle võimsa õigekirjakogujaga, kelle nimi on dr ALASHIRA, võtke temaga ühendust e-posti teel (dr.alashirao1@gmail.com) või võite ka selle rakenduse Whatsap +2348034395438

    VastaKustuta
  39. Ma olen sheriku abiellunud, et mu elu on aastaid läbinud mitu tervislikku seisundit, mis jättis mind nii abituks, kui ma olen kannatanud krambihoogude tagajärjel, mis põhjustasid mitmeid juhuslikke kukkumisi ja põhjustasid mitu vigastust, elu oli täis valu ja väljakannatamatu, mu liikuvus oli piiratud nii, nagu need olid käes, kreeka-elu ja elu jooksul. halvenenud, kuna ma ei saanud enam teha neid asju, mida ma varem kasutanud olen, aja möödudes halvenes minu olukord ainult üksteise järel laostunud meditsiiniliste seisundite loeteluga, aastatega läbisin ma ravi, kuid miski näib tööta olevat palju kulunud, nii et oleksin saanud. . Proovin leida oma probleemile hea lahenduse, kuid valu püsib endiselt, füüsiline kontakt süvendas mu valu, mind eristati ja ma ei suutnud teiste inimestega suhelda ega suhelda, olin ärevuses ja masendunud, kui tahtlikkus varjutas kogu mu elu ... see polnud hea, et JUMAL vastas kõigile mu nutt DR ALASHIRA abiga. Mu nõbu õde võttis minuga ühendust ja rääkis talle, et mu probleemid on talle öeldud t mida teha ja mõned esemed ... ja ta aitab mind ja saab tõepoolest, et ta on suurepärane õde ... ..a arvan, et dr ALASHIRA JUMAL on mul jälle hea - ma saan nüüd kõndida ja teha paljusid asju veelgi enam kui enne ... kõik on vaja, et keegi neist koheldaks rahu ja rõõmu ... jään teile igavesti toredaks ... abi saamiseks võtke ühendust DR ALASHIRAga, kes aitab teid. EMAIL dr.alashirao1@gmail.com whatsap + 2348034395438 ... tänu, et jagasite oma tunnistuse minuga.

    VastaKustuta
  40. Kõigile tervitused.Mul on südames suure rõõmuga seda tunnistust maailmale jagada. Olin abielus 7 aastat ilma lasteta, kuid täna on mul kaksikud koos lihtsalt kohtumisega dr ALASHIRAga.

    Olen Internetis näinud selle mehe kohta mitmesuguseid tunnistusi.Mõned tunnistasid, kuidas see aitas päästa nende purustatud abielu, teistel nende töökohal edutamise kohta.Ma ei olnud temaga liiga kindel, et võtsin temaga ühendust, kuna minu juhtum (laste puudumine) ei kuulunud nende ütluste hulka. et ma nägin, kuid tegin usutunnistuse ja võtsin temaga e-posti teel ühendust. Lühidalt öeldes ütles arst mulle, et ma ei saa lapsi saada, kuna mu muna oli liiga väike, kuid dr ALASHIRA aitas mind ravimtaimede ja palvetega. Täna on mul õnnelik perekond koos kaksikutega. Tänan teid ka mu abikaasa eest tema kannatlikkuse ja armastuse vastu minu vastu.

    See tunnistus on üks minu lubadusi teile, sir. Loodan, et näete seda ja kõiki teisi inimesi, kes seda vajavad

    üks või teine ​​abi.

    Tema e-post on dr.alashirao1@gmail.com

    ja WhatsApp on: +234 8034395438

    Aidake meestel seda lugu jagada, kuni see jõuab .Aitäh ...

    VastaKustuta
  41. Olen proua Brigitte torsten Prantsusmaalt, tahan kõigile oma elust tunnistusi jagada. Ma olin abielus oma abikaasa Mulleriga, ma armastan teda nii väga, et oleme olnud seitse aastat kahe lapsega abielus. Kui ta Ameerikasse puhkusele läks, hakkas ta rääkima naisega nimega Ashley, siis ütles ta mulle, et teda ei huvita enam meie abielu. Olin nii segaduses ja otsisin abi, ma ei tea, mida teha, kuni kohtusin oma sõbra Christinega ja rääkisin talle oma probleemist. Ta käskis mul mitte muretseda, et tal on varem sarnane probleem, ja tutvustas mind mehele Prohvet kofo, kes viskas oma endisele poiss-sõbrannale loitsu ja viis ta 3 päeva pärast tema juurde tagasi. Christine palub mul suhelda prohvet kofoga. Pöördusin tema poole, et aidata mul oma abikaasa tagasi tuua ja ta palub mul mitte muretseda, et tema esivanemate jumalad võitlevad minu eest. Ta ütles mulle, et kolme päeva pärast ühineb ta minuga ja mu abikaasaga. Tõepoolest, kolme päeva pärast helistas mu mees mulle ja ütles, et ta otsib minuga uuesti asju, et peaksin temaga kohtuma või kui ta tuleb mind vaatama kus iganes ma olen, üllatas ta mind, kui ma teda kohe nägin, läks ta alla ta põlved hakkasid andestust nutma. Praegu olen ma kõige õnnelikum naine maailmas selle järgi, mida see suur prohvet tegi minu jaoks ja mu abikaasa, otsustasin oma kommentaari jagada. Võite võtta ühendust tema e-posti aadressil: (prophetkofofranklin@gmail.com) .või whatsapp .. teda see number. (+2348071473639). Kui teil on mõni probleem, võtke temaga ühendust ja teid õnnistatakse.

    VastaKustuta

  42. DR OKOS TÄNAB, ET MINU ARMASTUSED TAGASI MINU
    tere, igaüks, tänan seda tunnistust tänase õnne tõttu, mu nimi on Lilian, ma olen juba üle kümne aasta tagasi abielus, lahkudes õnnelikult oma armsa mehega, kuni ühel päeval tuli ta töölt tagasi ja ei tahtnud mind kunagi varem näha. ma teaksin, et mulle anti lahutuspaber, palusin ja proovisin kõike, kuid ikkagi ei töötanud midagi, mul oli nii haiget, sest ma armastan teda nii palju, ma peaaegu kaotasin oma elu, nii et sõber tutvustas mulle seda imelist, suurepärast loitsuratast Dr Okos, kes mind lõpuks aitas ... Ma pole kunagi olnud selliste asjade fänn, vaid otsustasin lihtsalt vastumeelselt proovida, kuna olin meeleheitel ja jätsin valikuvõimaluseta ... Ta tegi spetsiaalseid palveid ja kasutas juurikaid ja ürte ... Kolme päeva jooksul helistas mulle ja oli kahetsenud emotsionaalse trauma pärast, mis mulle maksis, kolis tagasi majja ja elame jätkuvalt õnnelikult
    Olen teda tutvustanud paljudele paaridele, kellel on probleeme kogu maailmas, ja neil on olnud häid uudiseid ... Usun kindlalt, et keegi seal vajab tema abi,
     nii et pingutage oma abielu / suhte päästmiseks, kui see on seda tõesti väärt. võtke temaga ühendust läbi whatsapi numbri 2348134156715 tema Via meili teel okosherbalhome@gmail.com

    VastaKustuta
  43. Tere,

    pakume kahte (2) tüüpi laenu, mis on:

    {1} Isiklik laen
    {2} Kommertslaen

    Asume Saksamaal.

    Minu nimi on hr Elijah. Olen eraõiguslik laenuandja, kes annab eraisikutele ja ettevõtetele laenu. Kas nii paljud pangad on teid tagasi lükanud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või vajate isiklikku laenu? Minu laen ulatub isiklikust laenust ettevõttele. Minu intressimäär on väga taskukohane ja ka meie laenuprotsess on väga kiire. Olen väga valmis tegema kõik teie rahalised mured minevikuks. Kui olete tõesti valmis oma rahalised probleemid lahendama, siis ärge otsige enam ja taotlege täna laenu. Kui olete huvitatud, täitke andmevorm, et saaksin teile esitada oma tingimused. Minu e-posti aadress on toodud allpool: loancreditinstitutions@gmail.com

    LAENUvõtjate ANDMETE VORM

    SINU NIMI..........
    SINU RIIK..........
    OMA HÕPE ..........
    OMA MEREENUS ..........
    TELEFONINUMBER..........
    KUU TULU ..........
    AADRESS ..........
    EESMÄRK ..........
    LAENU TAOTLUS ..........
    LAENU KESTUS ..........

    Minu e-posti aadress on toodud allpool: ( loancreditinstitutions@gmail.com
    ) Ootan teiega äri tegema.

    ==========
    Aitäh
    Hr Eelija

    VastaKustuta
  44. Tere,

    pakume kahte (2) tüüpi laenu, mis on:

    {1} Isiklik laen
    {2} Kommertslaen

    Asume Saksamaal.

    Minu nimi on hr Elijah. Olen eraõiguslik laenuandja, kes annab eraisikutele ja ettevõtetele laenu. Kas nii paljud pangad on teid tagasi lükanud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või vajate isiklikku laenu? Minu laen ulatub isiklikust laenust ettevõttele. Minu intressimäär on väga taskukohane ja ka meie laenuprotsess on väga kiire. Olen väga valmis tegema kõik teie rahalised mured minevikuks. Kui olete tõesti valmis oma rahalised probleemid lahendama, siis ärge otsige enam ja taotlege täna laenu. Kui olete huvitatud, täitke andmevorm, et saaksin teile esitada oma tingimused. Minu e-posti aadress on toodud allpool: loancreditinstitutions@gmail.com

    LAENUvõtjate ANDMETE VORM

    SINU NIMI..........
    SINU RIIK..........
    OMA HÕPE ..........
    OMA MEREENUS ..........
    TELEFONINUMBER..........
    KUU TULU ..........
    AADRESS ..........
    EESMÄRK ..........
    LAENU TAOTLUS ..........
    LAENU KESTUS ..........

    Minu e-posti aadress on toodud allpool: ( loancreditinstitutions@gmail.com
    ) Ootan teiega äri tegema.

    ==========
    Aitäh
    Hr Eelija

    VastaKustuta


  45. Ärge muretsege enam selle pärast, et oleme teie jaoks siin! Kas vajate ettevõtluse jaoks kiirlaenu või peate maksma arveid 2% intressimääraga? Pakume ärilaenu, isiklikku laenu, eluasemelaenu, autolaenu, õppelaenu, võlgade konsolideerimise laenu e.t.c. olenemata teie krediidiskoorist. Finantsteenuste osutamisel oma arvukatele klientidele üle kogu maailma on meile tagatud garantii. Maksimaalne kestus on 1 kuni 30 aastat. Meie laen ulatub 5 000 eurost (viis tuhat dollarit) kuni 50 000 000 000 000. (Viiskümmend miljonit eurot). Samuti laenutame USA-s DOLLARE, EURO ja POUNDS! Lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust selle e-posti teel: (Kplendes@outlook.com)whatsapp: +12052177288

    VastaKustuta
  46. Ma ei uskunud loitsudesse ega võlukunstidesse enne, kui kohtusin selle erilise õigekirjajuhi nimega DR ADELEKE. Mees, kellega tahtsin abielluda, jättis mind 4 kuud meie pulmapidu ja mu elu oli tagurpidi. Ta oli minuga 5 aastat ja ma armastan teda nii väga .. ta jättis mind põhjuseta teise naise juurde .. kui talle helistasin, ei võtnud ta kunagi minu kõnesid vastu ja ta ei taha mind enda ümber näha kui ma rääkisin DR ADELEKE'ile, mis juhtus. Ta aitas mul mõnda ettelugemist teha ja pärast lugemist mõistis ta mind, et teine ​​naine on minu mehe üle mõned loitsud ja see on põhjus, miks ta mu maha jättis. Ta ütles mulle, et aitab mul loitsu teha, et ta tagasi tuua. Alguses olin skeptiline, kuid proovisin seda lihtsalt. 4 päeva jooksul helistas Minu abikaasa mulle ise ja tuli minu juurde vabandust paluma. Ma ei usu, et ta võib kunagi minu juurde tagasi tulla, kuid nüüd olen ma tema selja üle õnnelik ja oleme nüüd abielus ning elame õnneliku perekonnana. Postitan selle foorumisse, kui keegi vajab DR ADELEKE abi, et tema endine mees tagasi tuua. võite temaga ühendust võtta selle e-posti aadressi kaudu: aoba5019@gmail.com, võite ka talle helistada või lisada ta Whatsappi: +27740386124

    VastaKustuta
  47. Olen eralaenu andja, kes annab eluaegseid võimalusi pakkuvaid laene. Võlgade kustutamiseks vajate kiiret laenu või vajate oma ettevõtte jaoks kapitalilaenu? Pangad ja muud finantsasutused on teid tagasi lükanud? Kas vajate konsolideerimislaenu või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, kuna oleme siin, et muuta kõik teie rahalised probleemid minevikku. Laename rahalisi vahendeid rahalist abi vajavatelt eraisikutelt, kellel on halb krediit või kellel on vaja arvete tasumiseks raha, et investeerida ettevõttesse 3% ulatuses. abi ja pakub laenu. Aitäh, võtke meiega ühendust täna: jamesmichaelloanservices@yahoo.com

    VastaKustuta
  48. minu tunnistus preester manuka kohta, kuidas ta taastas rahu oma pere juurde, kui mu naine jättis mind ja lapsi oma endise poiss-sõbra juurde, kelle ta kohtas enne, kui me abiellusime ja mu perest ära lõigati, elu ilma temata oli minu jaoks kasutu ja lapsed ma tõesti vajasin teda selja taha ja ma ei taha, et mu lapsed üles kasvaksid ilma ema hooldamiseta, kuid tänage Jumalat, et ta preester manuka kasutas ja taastab koju, kuhu ta kuulub. siin on tema kontakt kõigiga, kes loevad minu tunnistust ja vajavad tema teenust. lovesolutiontemple1@gmail.com whatsapp +393512671600

    VastaKustuta
  49. Ta ei peatu kunagi hämmastama kõiki, kes tema abi otsivad. Ta on vaieldamatult parim oma võimsate loitsudega. Ma tänan teid nii väga, et taastasite minu suhte pärast 5-kuulist lahutust endise sõbrannaga. Lord Zakuza on suur ja võimas loitsimeister, keda ma usaldan. Isegi selles hiljutises kogu maailmas aset leidnud pandeemiakriisis suutis lord Zakuza 48 tunni jooksul oma endise tüdruksõbra oma võimsa loitsuga tagasi tuua, pärast seda, kui maksin ettemaksu 370 eurot, et omandada vajalikud asjad, et õigekiri minu jaoks korda teha ja pärast seda ta lõpetas loitsu ettevalmistamise, tuli mu endine tüdruksõber minu juurde tagasi 48 tunni jooksul ja täna oleme lihtsalt iseenda jaoks parimad. Oma suhetes / abielus saate abi saamiseks saate Lord Zakuzaga suhelda tema e-posti aadressil: doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com või WhatsApp-liinil telefonil +17405739483.

    VastaKustuta
  50. Üks parim otsus, mille ma kunagi teinud olin, võttis Dr Adeleke ' ga ühendust, et aidata mul oma abikaasat tagasi saada, ma olin elu täis õnne pärast seda, kui ma võtsin Dr Adelekega ühendust, kuna ta ei toonud lihtsalt minu abikaasat tagasi minu juurde, tegi ta ka meie armastuse üksteise vastu ainulaadseks ja suurepärase. Kui teil on vaja vürtsi oma suhet rohkem armastust ja romantika kontakt Dr. Adeleke kõne/WhatsApp teda (+ 27740386124) e-posti aadress: aoba5019@gmail. Com

    VastaKustuta
  51. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  52. Ma olen Maria USA, mul oli probleem mõeldav ja laager lapsed pärast 11aastat abielu, ma olen olnud mitu haigla, kuid ei saa ette kujutada, kuni ma nägin tunnistust Internetis, kuidas Dr Adeleke aidata ühel daam oma juured ja ürdid siirupit.. Ma võtsin temaga ühendust ilma kahtluseta ja ta ütles mulle kõik, mida ma pean tegema, mida ma tegin, et minu suurim üllatus, ma jäin rasedaks lühikese aja jooksul ja ma olen nii rõõmus, et öelda kõigile, et ma olen laste ema. Ta on Jumal saatis nii teha temaga ühendust iga probleem (aoba5019@gmail.com) või võtke teda WhatsApp: + 27740386124  

    VastaKustuta
  53. Ma tahan teile tutvustada suurepärast õigekirjaviisardit, suurepärast õigekirjalugejat, kes on aidanud paljusid nende erinevate probleemide lahendamisel elus. Ta on suurepärane õigekirjalugeja, kes tagastab kadunud armastuse, ta toob tagasi suhted, mis teie arvates on katki, tema võlude abil saate kõik, mida arvate, nagu soovite, näiteks töökohalt edutamine, õnne soov ja palju muud. saab teha, kui pöördute tema poole abi saamiseks.
    Minu nimi on Maureen Spencer, puutusin chubygreatiga kokku siis, kui mu mees jättis mind ja lapsed maha, mind laastas see, et ma ei teadnud kunagi, mida teha, nägin tema e-posti aadressi chubygreat@gmail.com, kuidas ta aitas inimestel oma töö tagasi saada ja nii palju asju, mida ta on teinud, nii et otsustasin teda proovida, küsis ta minult mõned küsimused ja rääkis mulle asjad, mida mul oli vaja enne töö alustamist saada, pärast seda, kui olen kõik kättesaadavaks teinud, kinnitas ta mulle, et kahe päeva pärast on minu Abikaasa naaseb ja palub mind vabandust, ma arvasin, et see on nali, kuid otsustasin teda uskuda. teisel päeval, kui ta lubas, helistas mu mees sel hommikul ja hakkas mind telefonitsi anuma, et peaksin talle andeks andma, et tal on lahkumise pärast väga kahju, olin üllatunud ja niipea, kui ta kõne lõpetas, jooksin ma kiiresti vannituppa Pärast elevust ja otsustasin lastega välja minna, avades ukse, nägin oma meest Thamost ukse ees põlvitamas ja andestust palumas, võtsin ta kiiresti üles ja kallistasin teda. nii tuli chubygreat mulle appi. Võite võtta ühendust chubygreat@gmail.com või whatsapp tema liinil otse telefonil +2348165965904 ja teie probleemid lahendatakse kahe päeva jooksul.

    VastaKustuta
  54. Ma tahan teile tutvustada suurepärast õigekirjaviisardit, suurepärast õigekirjalugejat, kes on aidanud paljusid nende erinevate probleemide lahendamisel elus. Ta on suurepärane õigekirjalugeja, kes tagastab kadunud armastuse, ta toob tagasi suhted, mis teie arvates on katki, tema võlude abil saate kõik, mida arvate, nagu soovite, näiteks töökohalt edutamine, õnne soov ja palju muud. saab teha, kui pöördute tema poole abi saamiseks.
    Minu nimi on Maureen Spencer, puutusin chubygreatiga kokku siis, kui mu mees jättis mind ja lapsed maha, mind laastas see, et ma ei teadnud kunagi, mida teha, nägin tema e-posti aadressi chubygreat@gmail.com, kuidas ta aitas inimestel oma töö tagasi saada ja nii palju asju, mida ta on teinud, nii et otsustasin teda proovida, küsis ta minult mõned küsimused ja rääkis mulle asjad, mida mul oli vaja enne töö alustamist saada, pärast seda, kui olen kõik kättesaadavaks teinud, kinnitas ta mulle, et kahe päeva pärast on minu Abikaasa naaseb ja palub mind vabandust, ma arvasin, et see on nali, kuid otsustasin teda uskuda. teisel päeval, kui ta lubas, helistas mu mees sel hommikul ja hakkas mind telefonitsi anuma, et peaksin talle andeks andma, et tal on lahkumise pärast väga kahju, olin üllatunud ja niipea, kui ta kõne lõpetas, jooksin ma kiiresti vannituppa Pärast elevust ja otsustasin lastega välja minna, avades ukse, nägin oma meest Thamost ukse ees põlvitamas ja andestust palumas, võtsin ta kiiresti üles ja kallistasin teda. nii tuli chubygreat mulle appi. Võite võtta ühendust chubygreat@gmail.com või whatsapp tema liinil otse telefonil +2348165965904 ja teie probleemid lahendatakse kahe päeva jooksul.

    VastaKustuta
  55. Tere

    Kas vajate oma rahaliste vajaduste lahendamiseks erakorralist laenu? Pakume laene vahemikus 2 000 kuni 50 000 000,00 eurot. Oleme usaldusväärsed, tugevad, kiired ja dünaamilised, ilma krediidikontrollita ja pakume ülekande ajal 100% -list garantiid välislaenudele.

    TEENUSED SISALDAVAD:
    * Isiklikud laenud
    * Ärilaenud
    *
    Renoveerimine * Kliendilaenud
    * Automaatsed laenud
    jne. ..

    Meil on ka kogu valuutalaen koos 2% -lise intressimääraga kõikidele laenudele .... Kui olete huvitatud selle e-kirja kaudu tagasi pöördumisest: accessloanfirm2030@gmail.com

    Kui olete huvitatud via, võtke meiega ühendust

    E-post: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Lugupidamisega
    Hr scott
    accessloanfirm2030@gmail.com

    2% laenupakkumine

    VastaKustuta
  56. Tere, kõik, ma olen Kuveidi ajakirjanik Hussain Al-Saidely ja tahan lihtsalt tänada hr Elijah'i (Loan Credit Institutions ), et ta andis mulle laenu 1 050 000,00 dollarit. Mul on olnud raske hankida Internetist laenu on erinevad rahvusvahelised laenuandjad Internetis petnud. Kuni leidsin mehe, kes tunnistas Loan Credit Institutions kohta, siis võtan aadressi ja järgin kõiki seal olevaid juhiseid, kuigi ma ei uskunud, et suurimaks üllatuseks kanti minu laen pangakontole, ma ei kaotanud kunagi midagi, Inshallah oli kõik võimalik. Ma tahan seda,
    Olen nüüd Kuveidi linnas luksuskodu omanik nende 3% intressimääraga laenufondide kaudu ja luban neid uudiseid ajakirjanikuna levitada ning ka nende kohta maailmale rääkida.

    Võtke nendega täna ühendust.

    Ettevõtte nimi: Loan Credit Institutions

    Helista / mis on rakendus: +393510483991

    E-post: loancreditinstitutions@gmail.com

    VastaKustuta
  57. Tere, kõik, ma olen Kuveidi ajakirjanik Hussain Al-Saidely ja tahan lihtsalt tänada hr Elijah'i (Loan Credit Institutions ), et ta andis mulle laenu 1 050 000,00 dollarit. Mul on olnud raske hankida Internetist laenu on erinevad rahvusvahelised laenuandjad Internetis petnud. Kuni leidsin mehe, kes tunnistas Loan Credit Institutions kohta, siis võtan aadressi ja järgin kõiki seal olevaid juhiseid, kuigi ma ei uskunud, et suurimaks üllatuseks kanti minu laen pangakontole, ma ei kaotanud kunagi midagi, Inshallah oli kõik võimalik. Ma tahan seda,
    Olen nüüd Kuveidi linnas luksuskodu omanik nende 3% intressimääraga laenufondide kaudu ja luban neid uudiseid ajakirjanikuna levitada ning ka nende kohta maailmale rääkida.

    Võtke nendega täna ühendust.

    Ettevõtte nimi: Loan Credit Institutions

    Helista / mis on rakendus: +393510483991

    E-post: loancreditinstitutions@gmail.com

    VastaKustuta
  58. Head päeva iga päev, minu nimi on Tracie Rush, ma olen Ameerika Ühendriikide kodanik. Tahan soovitada kõigil laenu vajavatel inimestel pöörduda hr Elijah'i laenukrediidiasutuste esindaja poole, kes andis mulle oma äri alustamiseks laenu 75 000,00 dollarit. Laenukrediidiasutused on föderaalse valitsuse poolt kinnitatud legitiimne finantsettevõte. Nad pakuvad igasuguseid laene, nt isiklik laen, konsolideerimislaen, investeerimislaen, ettevõtluse alustamise laen, kollaažlaen ja terviselaen. Võtke ühendust
    e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
    WhatsApp: 393510483991

    VastaKustuta
  59. Head päeva iga päev, minu nimi on Tracie Rush, ma olen Ameerika Ühendriikide kodanik. Tahan soovitada kõigil laenu vajavatel inimestel pöörduda hr Elijah'i laenukrediidiasutuste esindaja poole, kes andis mulle oma äri alustamiseks laenu 75 000,00 dollarit. Laenukrediidiasutused on föderaalse valitsuse poolt kinnitatud legitiimne finantsettevõte. Nad pakuvad igasuguseid laene, nt isiklik laen, konsolideerimislaen, investeerimislaen, ettevõtluse alustamise laen, kollaažlaen ja terviselaen. Võtke ühendust
    e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
    WhatsApp: 393510483991

    VastaKustuta
  60. Head päeva iga päev, minu nimi on Tracie Rush, ma olen Ameerika Ühendriikide kodanik. Tahan soovitada kõigil laenu vajavatel inimestel pöörduda hr Elijah'i laenukrediidiasutuste esindaja poole, kes andis mulle oma äri alustamiseks laenu 75 000,00 dollarit. Laenukrediidiasutused on föderaalse valitsuse poolt kinnitatud legitiimne finantsettevõte. Nad pakuvad igasuguseid laene, nt isiklik laen, konsolideerimislaen, investeerimislaen, ettevõtluse alustamise laen, kollaažlaen ja terviselaen. Võtke ühendust
    e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
    WhatsApp: +393510483991

    VastaKustuta
  61. Ma olen Susan nimepidi. Tervitused kõigile, kes seda tunnistust loevad. Mu abikaasa lükkas mu tagasi pärast kaheksat(8) aastat abielu lihtsalt sellepärast, et teisel naisel oli tema peal loits ja ta jättis minu ja lapsed kannatama. ühel päeval, kui ma lugesin läbi veebi, ma nägin postitust, kuidas see õigekirja ratas selle e-posti aadress ( aoba5019@gmail.com ), aitas naine saada tagasi oma abikaasa ja ma andsin talle vastuse oma aadress ja ta ütles mulle, et naine oli õigekirja mu abikaasa ja ta ütles mulle, et ta aitab mind ja pärast 2 päeva kasutades, mida ta saadab mulle, et ma olen mu mees tagasi. Võite jõuda tema kaudu oma e-posti: (aoba5019@gmail.com) või tema WhatsApp number:( +27740386124 ) . Ma uskusin teda ja täna on mul hea meel teile kõigile teada anda, et sellel loitsurattal on võime armastajaid tagasi tuua. sest ma olen nüüd rahul oma abikaasa kõik tänu DR ADELEKE

    VastaKustuta
  62. Ma olen Susan nimepidi. Tervitused kõigile, kes seda tunnistust loevad. Mu abikaasa lükkas mu tagasi pärast kaheksat(8) aastat abielu lihtsalt sellepärast, et teisel naisel oli tema peal loits ja ta jättis minu ja lapsed kannatama. ühel päeval, kui ma lugesin läbi veebi, ma nägin postitust, kuidas see õigekirja ratas selle e-posti aadress ( aoba5019@gmail.com ), aitas naine saada tagasi oma abikaasa ja ma andsin talle vastuse oma aadress ja ta ütles mulle, et naine oli õigekirja mu abikaasa ja ta ütles mulle, et ta aitab mind ja pärast 2 päeva kasutades, mida ta saadab mulle, et ma olen mu mees tagasi. Võite jõuda tema kaudu oma e-posti: (aoba5019@gmail.com) või tema WhatsApp number:( +27740386124 ) . Ma uskusin teda ja täna on mul hea meel teile kõigile teada anda, et sellel loitsurattal on võime armastajaid tagasi tuua. sest ma olen nüüd rahul oma abikaasa kõik tänu DR ADELEKE

    VastaKustuta
  63. Tere vaataja

    Oleme elukutselised kauplejad, kes teenivad igal nädalal Forexilt ja binaarselt investoritele. Meelsasti räägime teile kõike meie investeerimisplatvormist, kus saate investeerida nii 200 dollarit raha kui ka nädalas 2000 dollarit teenida. Paljud inimesed on sellest investeeringust kasu saanud. pakkuge enne seda convid-19 viirust ja selle ajal, kui teil on selle koroonaviiruse tõttu rahalisi raskusi ja vajate abi arvete tasumisel, vali endale lihtsalt sobiv investeerimisplaan ja hakka iganädalaselt kasumit teenima

    200 dollarit, et 7 päevaga teenida 2000 dollarit
    300 dollarit, et teenida 7 päevaga 3000 dollarit
    500 dollarit, et 7 päevaga 5000 dollarit teenida
    1000 dollarit, et teenida 7 päevaga 10 000 dollarit
    5000 dollarit, et teenida 7 päevaga 50 000 dollarit

    Investeerimise alustamiseks kohe
    WhatsApp: +15022064419 või e-posti aadressil tradewithcarlos2156@gmail.com

    VastaKustuta
  64. Laenukrediidiasutused säästsid mind, kui polnud lootustki (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Tere, kõik siin foorumis olevad inimesed, olen John Michael
    USA-st, ma ei suuda uskuda, et jumal tegelikult eksisteerib alles siis, kui mind lunastati ja päästeti rahalisest sidemest. Olin sattunud finantskriisi ja pidin maksma mõned arved. Proovisin abi otsida pankadest, kuid tulutult, proovisin abi otsida ka Internetist, vaid selleks, et kohtuda petturitega, kes teesklesid end eraviisiliseks laenuandjaks ja tegid mu 15000 dollarist lahti ega saanud mu laenu, alles siis, kui JUMAL tutvustas mind hr. Eelija sõber, kes päästeti rahalistest probleemidest ja hr Elijah andis talle 100 000,00 dollari suuruse laenu, nii et võtsin ta nõuande ja võtsin ühendust Moore Loan Company'ga ning ühe nädala jooksul anti mulle mulle 250 000 dollari suurune laen. ma soovitan kõigil, kes otsivad madalat 2% intressimääraga laenu. Teen seda seetõttu, et olen nii õnnelik, et olen finantssõltuvusest väljas ja olen jälle rõõmu täis ning elu on tänu Jumalale ja härra Eelijale lihtne. Laenukrediidiasutustega saate ühendust võtta aadressil (loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991

    VastaKustuta
  65. Laenukrediidiasutused säästsid mind, kui polnud lootustki (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Tere, kõik siin foorumis olevad inimesed, olen John Michael
    USA-st, ma ei suuda uskuda, et jumal tegelikult eksisteerib alles siis, kui mind lunastati ja päästeti rahalisest sidemest. Olin sattunud finantskriisi ja pidin maksma mõned arved. Proovisin abi otsida pankadest, kuid tulutult, proovisin abi otsida ka Internetist, vaid selleks, et kohtuda petturitega, kes teesklesid end eraviisiliseks laenuandjaks ja tegid mu 15000 dollarist lahti ega saanud mu laenu, alles siis, kui JUMAL tutvustas mind hr. Eelija sõber, kes päästeti rahalistest probleemidest ja hr Elijah andis talle 100 000,00 dollari suuruse laenu, nii et võtsin ta nõuande ja võtsin ühendust Moore Loan Company'ga ning ühe nädala jooksul anti mulle mulle 250 000 dollari suurune laen. ma soovitan kõigil, kes otsivad madalat 2% intressimääraga laenu. Teen seda seetõttu, et olen nii õnnelik, et olen finantssõltuvusest väljas ja olen jälle rõõmu täis ning elu on tänu Jumalale ja härra Eelijale lihtne. Laenukrediidiasutustega saate ühendust võtta aadressil (loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991

    VastaKustuta
  66. TESTISTAMINE KUIDAS MINU LAENU SAAN JURIIDILISEST ALLIKAST ( loancreditinstitutions00@gmail.com )

    Tere, ma olen nime järgi proua Judy ja ma elan Jordaanias Russeifa linnas. Olen nii palju õnne ja rõõmu täis, tahaksin rääkida jumala headusest minu elus pärast mitu kuud kestnud proovimist laenu Internetis ja oli pettus, nii et mul tekkis meeleheitlikult võimalus saada laenu legitiimse laenuandja käest Internetis, siis näen sõbra Tracie Rush kommentaari ja rääkisin sellest legitiimsest laenufirmast, kus ta sai oma laenu kiire ja lihtsa ilma stressita , nii et ta tutvustas mind hr Elijah-nimelise mehega, kes kontrollib firmat nimega Loan Credit Institutions, ja seepärast palusin ma laenusummat (90 000,00 USD) madala 2% -lise intressimääraga, nii et laen kiideti heaks ja deponeeriti oma pangakontole, mille abil ma suutsin oma ettevõtte käivitamiseks ja arvete tasumiseks laenu saada, seega soovitan kõigil, kes on huvitatud kiire ja lihtsa laenu saamisest, võtke nendega ühendust e-posti teel :( loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991 saate mis tahes laenu, mida vajate d täna,
    tänan teid, kui lugesite minu elu suurimaid tunnistusi.

    VastaKustuta
  67. Lugupeetud härra / proua,
    Kas olete finantsraskustesse sattunud või?
    Kas vajate raha oma ettevõtte käivitamiseks? Kas peate oma võla tasuma?
    või makske oma arved ära või alustage toredat äri? Kas teil on madalat krediiti?
    skoor
    ja teil on raske saada laenu kohalikest pankadest ja mujalt
    Finantsinstituudid? pakume allpool loetletud laene

    Nagu näiteks:
    a) isiklik laen, ettevõtte laiendamine.
    b) Ettevõtte asutamine ja haridus.
    c) võlgade konsolideerimine.

    Pakume laenu madala intressimääraga 3% ja ilma krediidikontrollita pakume
    Isiklik laen, võlgade konsolideerimise laen, riskikapital, äri
    laen, hariduslaen, eluasemelaen VÕI "laen mingil põhjusel!"

    Märkus. Kõik huvitatud taotlejad peaksid meiega e-posti teel uuesti ühendust võtma
    teave meie laenuprogrammi kohta.

    kontakt e-post: tffinance01@gmail.com
    mis on rakendus: + 393510676189 / + 14093591901

    VastaKustuta

  68. Head päeva kõigile siin Minu nimi shamirah vorm detriot michigan, USA. Pärast 12-aastast abielu olen mina ja mu abikaasa olnud ühte või teist tülis, kuni ta lõpuks minu juurest lahkus ja Texase koosseisu kolis. Tundsin, et mu elu on läbi ja mu lapsed arvasid, et ei näe oma isa enam kunagi. proovisin olla tugev ainult laste jaoks, kuid ma ei suutnud kontrollida südant piinavaid valusid, mu süda oli täis kurbusi ja valusid, sest olin oma mehesse tõeliselt armunud. Iga päev ja öö mõtlen ma temale ja soovin alati, et ta tuleks minu juurde tagasi, ma olin tõesti ärritunud ja vajasin abi, nii et otsisin veebist abi ja leidsin veebisaidi, mis soovitas dr OSUNOGIE'l aidata tagasi tulla kiiresti. Nii et tundsin, et peaksin teda proovima. Võtsin temaga ühendust ja ta ütles mulle, mida teha, ja ma tegin seda, siis ta tegi mulle Armastuse loitsu. 48 tundi hiljem helistas mu mees mulle tõesti ja ütles, et igatseb mind ja lapsi nii väga, nii hämmastav !! Nii tuligi ta samal päeval palju armastuse ja rõõmuga tagasi ning palus oma vea ning mulle ja lastele tekitatud valu pärast vabandust. Sellest päevast alates oli meie abielu nüüd tugevam, kui see oli enne. Kõik tänu dr OSUNOGIE-le on ta nii võimas ja ma otsustasin oma lugu Internetis jagada, et dr OSUNOGIE tõeline ja võimas õigekirjakandja, keda ma alati palvetan elada kaua, et oma lapsi hädade ajal aidata, kui olete siin ja vajate oma Ex-i tagasi või kui teie abikaasa kolis teise naise juurde, ärge enam nutke, võtke nüüd ühendust selle võimsa õigekirjakastiga. Siin on tema kontakt: (osunogie @ gmail.com)

    VastaKustuta
  69. Kuidas saate oma suhteid oma endise abikaasaga korda saata, mu mees jättis mind maha ja tõesti, ma ei lakka teda kunagi armastamast, puutusin pärast 5-aastast lahusolekut kokku dr Sacre'iga, kes on õigekirjavalaja, kes aitas mind ja mu meest tagasi mulle ja täna elame taas õnnelikult koos, võtke ühendust dr Sacrega kõigi suhetega seotud probleemide korral, kui ta teid aitab, kirjutage WhatsAppis
    +2349076034359 või kirjutage talle e-posti aadressile sacretempleofpower@gmail.com

    Proua Fien jaan.

    VastaKustuta
  70. minu nimi on Mariana ja olen Mehhikost. Ma tahan kasutada seda võimalust, et öelda, kellele keegi siiani kommentaari loeb, et tänada dr Tundet selle eest, et ta aitas mul oma tütre mehe tagasi tuua, pärast seda, kui mu tütar oli segaduses ja ta arvas, et ta ei saa kunagi oma meest tagasi, pärast seda, kui abikaasa jättis ta oma kahe lapsega üheks aastaks, mul vedas, kui üks mu sõber Diana tutvustas mulle seda võimsat maagilist meest, kes aitab mul oma võlujõuga mu tütre mehe tagasi tuua tagasi tema juurde ja ma luban talle, et panen maailma kuulma rohkem džinnimehest, kes ei nõua inimeste heaks töötamiseks raha. kui teil on raskusi või teil on rahaprobleeme või teil on haigus, ärge muretsege enam ja võtke palun ühendust dr Tundega tema e-posti aadressil toye816@gmail.com või helistage talle või helistage talle numbril +393510651312, ta üllatab teid. tänan teid siin iga keha ja Jumal õnnistab teid kõiki
    Tervitades
    Mariana.

    VastaKustuta
  71. Tere kõigile, ma olen täna väga põnevil. Nägin kommentaare inimestelt, kes olid juba saanud laenu aadressilt Sabinhelps@gmail.com, ja otsustasin siis nende soovituste põhjal registreeruda. Mõni tund tagasi kinnitasin kokku 40 000 eurot, mille olin enda pangakontolt küsinud. See on tõesti suurepärane uudis ja soovitan kõigil, kes vajavad tõelist laenu, esitada taotlus e-posti teel: sabinhelps@gmail.com või whatsapp teda aadressil +79267494861.

    VastaKustuta
  72. Kas vajate mingit finantsabi? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Hüpoteeklaenud? Ettevõtte laenud? Põllumajanduse ja projektide rahastamine? Anname laene 2% intressimääraga! Kontakt: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  73. Elu on paljude küsimustega mõistatus, mis vajab vastuseid, millise hädaga sa maa peal silmitsi seisad?
    Kas teie mees või naine lahkus teie elust ilma hea selgituseta, mis teid segadusse ajab ja soovite neid oma ellu tagasi saada? DR WALE on selle töö jaoks õige mees, ta on võimas loitsuratas, mille on õnnistanud tema esivanemad ja kelle jumalad on võtnud vastu maa suupilliks. DR WALE aitab mul päästa oma purunenud kodu, tuues oma mehe oma võimsa loitsuga tagasi minu juurde. . Mind ja mu meest lahutati ilma suhtlemiseta 14 kuud, kuid DR WALE loitsuga on ta tagasi ja me oleme jälle üks õnnelik pere. Kui teil on mingeid eluprobleeme ja vajate kiiret lahendust, pöörduge õigekirjakandja DR WALE poole. WhatsApp / Viber: +2349015141346 või e-post: drwalespellhome@gmail.com

    VastaKustuta
  74. DR WALE PARIM ÕIGLUSVALIK
    Kõik tänu dr Wale'ile, kes aitas mul oma armastatud abikaasa minu juurde tagasi saada. See oli pikk lugu, kuid ma ütlen siin vähe selle kohta, kuidas see suur mees nimega Dr Wale aitas mul tagasi tuua oma mehe, kes pole nüüd minuga juba 5 aastat rääkinud. Ta tegi seda tööd suurepärase võimsa loitsuga. Kõik, mida ma tegin, oli see, et sain mõned asjad, mida minu jaoks loitsu ette valmistati. Pärast seda, kui ta esemeid kasutas, hakkas järgmise kolme päeva jooksul minu mees helistama ja ütles mulle, et tuleb koju tagasi minu juurde. WhatsApp +2347054019402 VÕI E.mail drwalespellhome@gmail.com

    VastaKustuta
  75. See tõesti toimis ja olen uhke, et olen selle tunnistaja. Nägin postitust selle kohta, kuidas ta DR WALE kaudu oma mehe tagasi sai. Ta aitas tal endise abikaasa tagasi saada. Minu lahutas minust 2 aastat tagasi, et elada teise mehega ja ma üritan teda lahti lasta, kuid ei suutnud, nii et ma üritan teha palju asju, et ta tagasi saada, ta ei tule minu juurde tagasi. Ühel päeval külastasin foorumit taastumisnõuannete saamiseks ja nägin seal üht naist tunnistamas, kuidas DR WALE aitas tal oma meest tagasi saada pärast seda, kui ta oli sidunud end teise naise loitsuga ja DR WALE aitas teda. Algus, mida ma kunagi ei uskunud vaimsesse töösse, proovisin seda vastumeelselt, oli meeleheitel, võtan temaga ühendust ja selgitan talle oma probleeme, minu suureks üllatuseks aitas DR WALE mul 2 päeva pärast oma naise üles leida ja nüüd on minu suhe nüüd ideaalne. nagu lubatud. Exi püsiv taastamine ei too mitte ainult tagasi kedagi, keda armastad, vaid ühendab ka armastajate tunded asjaoluga, et oled selle inimesega rahul. Mu naine kohtleb mind nüüd kui kuningat ja ütleb alati, et armastab mind kogu aeg. Kui teie suhtes on raskusi, võivad DR WALE probleemid aidata abieluabi, võtke temaga ühendust WhatsApp / helistage talle +2347054019402 või EMAIL: drwalespellhome@gmail.com

    VastaKustuta
  76. DR WALE on kindel, et see on 100% teie jaoks .. TEMA WHATSAPP +2347054019402
    Ma tahan tänada dr Wale'i, kes mu armastatu 72 tunni jooksul minu juurde tagasi viis. Kui mu väljavalitu mind maha jättis, olin nii väsinud ja pettunud, kuni otsisin internetist abi ja nägin dr Wale ofist (drwalespellhome@gmail.com) nii palju head juttu ning otsustasin proovida ja võtan temaga ühendust ning selgitan minu probleemid temaga ja ta pani mulle armastuse loitsu, mida kasutasin oma mehe tagasi saamiseks. Kui soovite oma väljavalitu tagasi saada, võtke WhatsAppi kaudu ühendust Dr. Wale'iga: +2347054019402 VÕI E-post: drwalespellhome@gmail.com

    VastaKustuta
  77. Ma olen siin, et jagada oma imelist lugu sellest, kuidas DR WALE tõi mu ellu õnne tagasi. Mul on endaga juba aastaid ja kuid olnud väga raske. Niisiis läksin sellel heal päeval poodi toitu hankima, kus ma kuulsin, kuidas see proua rääkis sõbrale, kuidas DR WALE aitab ka temal oma meest tagasi tuua, mis jättis ta teise naise jaoks. Kui ma teda üle kuulsin, pole mul kui oma probleemi temaga jagada, ütles ta, et DR WALE aitab mind välja. sealt andis ta mulle DR WALE kontakti, kellega ma ühendust võtsin DR WALE-ga ja jagasin temaga oma probleemi. Pärast seda, kui ta oli mulle kõik oma mured ära öelnud, ütles ta mulle, et ta peab armastuse loitsu ette valmistama ja peab esemete jaoks hankima. Nii et maksin esemete eest, mida ta armastuse loitsu ettevalmistamisel kasutas, ja vaata, mu mees on nüüd minuga. Sättisime mõlemad läbitud ja tagasi tugevalt. Kõik tänu DR WALE-le. Ka teie võite drwalespellhome@gmail.com helistada / WhatsApp DR WALE telefonil +2347054019402

    VastaKustuta
  78. Tere, kõik, keda ma tean, et keegi seda kuskil loeb, tahan jagada loitsuratta suurepärast teost nimega DR WALE. Minu abikaasaga oli tüli, mis viis lahutuseni, kuid kui ta jättis mulle osa keha ja hinge, jäin temaga koos ja pidin terve päeva ja öö kurvastama ja nutma, otsisin midagi veebis, kui nägin inimesi tunnistamas DR WALE suur töö ja otsustasin abi saamiseks ka DR WALE-ga ühendust võtta. Kas ma olen temaga ühendust võtnud, ütles ta mulle, mida ja mida ma pean tegema. Ja ma tegin kõik, on ta öelnud ka mina. Ta kinnitas mulle, et 72 tunni jooksul tuleb mu mees minu juurde tagasi, liiga üllatunud, enne kui 72 tundi aega, mil mu mees hakkas mulle sõnumeid saatma ja helistama. Enne mõni päev hiljem sõitis ja peatus auto mu maja ees ja see oli minu abikaasa. Ma olen nii õnnelik, et DR WALE tõi mu abikaasa taas mõistuse juurde. DR WALE'i saate jõuda selle alloleva teabega: E-post: drwalespellhome@gmail.com
    WhatsApp: +2347054019402

    VastaKustuta
  79. Olin abielus 6 aastat ja mu mees oli mõlemad õnnelikud. Asi liikus meie jaoks sujuvalt. Kuni selle päevani tuli mu mees lihtsalt koju ja ütles mulle, et tahab lahutust, et ta ei taha mind ega enam. olin üllatunud ja šokeeritud, sest ma ei uskunud kunagi, et tema suust tuleb välja selline sõna. Ta saatis mind ilma kindla põhjuseta majast eemale parkima. Ma palusin, et ka tema ütleks mulle, mida ma valesti tegin. Ta ütles, et pole vaja, et ma lihtsalt läheksin ära. Nii ma lahkusin majast ja läksin ka oma peremajja. Pärast poolteist aastat enam temaga koos elamist. Kohtusin ühe vana sõbraga ja rääkisin talle, mis on juhtunud ka minul poolteist aastat ja ta ütles mulle, et see pole DR WALE probleem. Ta tutvustas mulle DR WALE-d, nii et ma selgitasin DR WALE-le kõike ja ta ütles mulle, et ma ei tohi kunagi nutta ja enam. DR WALE tegi vaid minu jaoks loitsu ja järgisin kõiki DR WALE mulle antud juhiseid. Pärast seda, kui DR WALE oli loitsuga valmis saanud, tuli mu mees, paludes mind tagasi tulla, ostis ta mulle palju lahkeid kingitusi. E-post: drwalespellhome@gmail.com VÕI Helista / WhatsApp: +2347054019402

    VastaKustuta
  80. Tere! Ma tahan lihtsalt kasutada seda võimalust, et hinnata dr Kadiri Okhaifudedet, kes kasutab oma maagilist jõudu, et aidata mul oma meest teise naise käest tagasi võita. Pärast 3 aastat abielu oma endise abikaasaga. Mu endine abikaasa otsustas jätta mind ja lapsed teise naise juurde. Ma olin nii katki ja ei teadnud, mida teha. Ühel viiendal hommikul sirvisin Internetis, kui nägin postitust selle vahva dr Kadiri kohta. otsustasin temaga ühendust võtta, mul oli nii vedanud, et ta vastas mulle korraga ja sai minu probleemi lahendatud. sõnadest, kui kunagi erilised, ei piisa, et avaldada oma tunnustust dr Kadirile. Ma ütlen, et Jumal võib jätkuvalt õnnistada teid ja teie perekonda ohtralt. Dr KADIRI aitab mind ilma süüdistusteta. Mu armsad, kui loete minu artiklit ja teil on selline probleem, võtke ühendust DR-ga. Kadiri abi saamiseks.

    Kui otsite lahendust järgmistele probleemidele;

    1. Viljatus, sõltuvus, õudusunenägu, töö / edutamine ja truudusetus
    2. kui soovite oma DORORCE peatada.
    3. Sa tahad, et naised / mehed jookseksid sulle järele.
    4. Raseduse ravimtaimed, mis aitavad teil rasestuda ja sünnitada.

    Palun võtke ühendust DR-ga. KADIRI teemal:
    WHATSAPPI NUMBER: +2347010543058
    EMAIL: Kadiriokhaifuede@gmail.com

    VastaKustuta
  81. Ma tean, kuidas suhted on meie elus olulised ja kui palju me tahame olla õnnelikud armastatud inimesega, mõnikord pole see lihtne. Me kõik näeme vaeva oma armuelu parandamisega ja oleme lihtsalt õnnelikud.

    E-post: (info @ spelloflife. Org)

    või Külasta: www .spelloflife. org

    Kui vajate oma suhetes abi.

    VastaKustuta
  82. Olen olnud abielus 19 aastat ja mu mees ütles äkki, et ei armasta mind enam. Ta kolis välja ja esitas lahutuse 3 nädalat pärast lahus olemist
    Aastaid kestnud abielu jälgimine teeb lõpuks haiget rohkem kui põrgu ennast. Olen aastaid abielus olnud lootusega, et me ei lahku iial pärast nii palju koos elamist. Kõigest hoolimata ütles ta mulle, et teda ei huvita enam abielu, ma ei osanud öelda, mis selle põhjuseni viis, meil ei olnud tegelikult kunagi tõsist võitlust, mis võiks viia sellise otsuseni. Ma olin nii palju hullem, kui ei suutnud jätkata. Ühel pärastlõunal olin kodus lähedase sõbraga võrgus rääkimas ja artiklit lugedes ning siis nägin, kuidas naine abiellus. See tabas mind tõesti, sest ma ei arvanud kunagi, et see on võimalik, mõtlesin ja proovisin. Võtsin ühendust assistendiga, kes tegi kõiki neid imesid. Kui ma seda tegin, rääkisin talle kõigest, mis ma oma abielu ajal läbi elasin, siis ta kinnitas mulle, et lõpetage nutmine ja peaks uskuma, et mu mees mõtleb seitsme päeva pärast ümber. Andsin endast parima, et seda uskuda, nii et tegin kõik, mida ta minult palus ja pärast viimast seitset päeva tuli mu mees paluma mul andestada, et ta soovib meiega koos kohtuda ja see on nüüd üle viie aasta vana. nüüd oleme õnnelik pere. Kas ma olen tõesti selle abi eest tänulik selle eest, mida ta minu heaks on teinud, pean silmas tema lahkust. Võtke selle suurmehega ühendust e-posti aadressil drpellar@gmail.com

    VastaKustuta
  83. Tere, siin on üks inimene, kellest ma tean, et teil võib olla privaatne seanss ja teie perekonnaseis on silmapilgu jooksul lahendatud. See inimene on alati kaastundlik doktor Egwali, õigekirjaründaja, kes on muutuste tegemiseks kasutanud oma maagiat nii paljude tänaste elu tean. Sa lihtsalt nimetad seda, kas see on armastuse loits, tööalane karjäär, erinevad vaevused, olenemata sellest, kas tal on õigel ajal õigus sind hoolitseda ja sinu koju meelerahu tuua nagu ka minul. Temaga saate ühendust võtta WhatsApp / Viber + 2348122948392 e-posti kaudu: dregwalispellbinder@gmail.com. Pidage temaga täna eraseanss ja olge õnnelikud. Kõike paremat!

    VastaKustuta
  84. Tere
    vabandust, et te ei pruugi mind tunda, minu nimi on Costa, olen olnud sellises olukorras nagu praegu, kui vajasin laenu, taotlesin laenu enam kui kahelt sellel saidil olevalt ettevõttelt ja sain selle lahti. Ma kaotasin üle 8000, olin pettunud ja väsinud, kuni üks mu sõber Lissabonis Marian sidus mind usaldusväärse ja ehtsa laenufirmaga JORGE GRACE LOAN FIRM. Aitas mind 20 000 000 laenuga. Nad saavad teid aidata kui vajate kiiret laenu, saatke neile lihtsalt e-kiri nende ettevõtte aadresside kaudu: {jorgegraceloanfirm@gmail.com}


    Matra Costa

    VastaKustuta
  85. Kiireloomuline laenupakkumine
    Tere kõigile! Tahaksin öelda suured tänud Mohammed Salmanile, kes laenas mulle haige lapse ravimiseks laenu. Mul on nii hea meel kohtuda Mohammed Salmaniga, võtke temaga ühendust e-posti teel, kui vajate kiiret laenu äri- või isiklikuks laenuks, (mohammedsalmanloanfirm999@gmail.com)

    VastaKustuta
  86. Kiireloomuline laenupakkumine
    Tere kõigile! Tahaksin öelda suured tänud Mohammed Salmanile, kes laenas mulle haige lapse ravimiseks laenu. Mul on nii hea meel kohtuda Mohammed Salmaniga, võtke temaga ühendust e-posti teel, kui vajate kiiret laenu äri- või isiklikuks laenuks, (mohammedsalmanloanfirm999@gmail.com)

    VastaKustuta
  87. Ma pole kunagi laenu krediidiasutustesse uskunud ... (loancreditinstitutions00@yahoo.com)
    Tere kõik! Ma olin tõesti nii langenud pärast nii palju kaotust ja silmitsi rahaliste raskustega, keegi ei aidanud mind ja kõik, mida ma teha sain, oli lihtsalt istuda ja vaadata, kuidas mu ettevõte langeb ja peaaegu kaotan poja haiguse tõttu. Kuid sellegipoolest kohtun vana kolledžikaaslasega, kes rääkis mulle laenukrediidiasutustelt saadud laenust ja on siiani abistanud nii paljusid tema laenu otsivaid sõpru. Nii et ma ütlesin talle, et enam laenu saamine pole minu stiil panga ja muu laenufirma pettumuse tõttu, mida ma usaldasin, kuid ta nõudis, et taotleksin 250 000,00 dollari suurust laenu ja nüüd saan nüüd oma ettevõtte taastamiseks tagasi pöörduda. selle täies hiilguses. tunnistan jätkuvalt laenukrediidiasutuste nimel, sest nad on mind uuesti meheks teinud. Nii et kui olete huvitatud mis tahes laenu hankimisest, saatke neile e-kiri juba täna: {loancreditinstitutions00@yahoo.com} VÕI helistage või lisage whatApp: +393510483991. Olen Hesham Youssef Kairost, Egiptusest.

    VastaKustuta
  88. Tere kõigile, mind on pettnud nii palju ettevõtteid, kes on väitnud, et nad on tõelised laenuandjad, kuid kõik minu jõupingutused on olnud asjata, olen kaotanud rohkem kui 3500 eurot võltslaenuandjatele, kellele nad väidavad, et nad ei ole. Kuni mu sõber tutvustas mulle õiget laenuandjat, kellega ühendust võtsin, ja sain neilt vaid 48 tunniga edukalt laenu, soovitaksin kõigil, kes laenu otsivad, kartmata temaga e-posti teel ühendust võtta: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta

  89. Tere päevast, kas vajate laenu? näiteks laen oma osakonna tasumiseks, üüri maksmiseks ja finantsprobleemide lahendamiseks, siin on teile võimalus, Hope pakub kodulaenu, ärilaenu, kommertslaenu, stardikapitalilaenu, ehituslaenu, autolaenu, hotellilaenud jms 2% intressimääraga iga -aastase tagasimakse kohta. Hope -laen võtab maksimaalselt {24} tundi, et jõuda kõigi heakskiidetud klientideni, võtke meiega ühendust aadressil tinvestor53@gmail.com WhatsApp “: +16892107004

    VastaKustuta
  90. Ma olen nii uhke ja õnnelik, et saan olla siin, et jagada seda tähelepanuväärset, imelist ja erakordset tunnistust, ma lihtsalt ei suuda praegu uskuda, et mu endine on siin koos minuga, palub kõiki oma halbu tegusid ja räägib mulle, kuidas ta tundis end kogu aeg tühjana ta oli ära, jättis mu maha ja tegi mulle nii palju haiget pärast lahutust, mis juhtus mõni kuu tagasi. Ja kogu see ime juhtus kohe pärast seda, kui ma palusin dr EGWALIlt abi, olen täna maailma kõige õnnelikum naine, ma ütleksin, et mul on endine jälle kõrval. See on ime minu ja mu pere jaoks ning igavene nauding ja rõõmsameelsus. Ma olen praegu nii õnnelik ega tea, kui palju väljendada oma tänu ja tunnustust dr EGWALI -le. Soovitan teda väga, kui vajate viivitamatut abi, kuna see on tagatud, usaldage mind.
    Saatke talle täna e -kiri /dregwalispellhome@gmail.com või kaudu
    WhatsApp: +2348122948392

    VastaKustuta
  91. PEAB LUGEMA: KUIDAS SAIN 275 000,00 USA dollari suuruse laenu sellelt suurelt ettevõttelt, mida nimetati laenukrediidiasutusteks

    Tere kõigile üle maailma, mina olen Abdur Raheem, Egiptusest Kairost. Olen kahe lapse üksikema ja jäin rahalisse olukorda ning pidin refinantseerima ja oma arved tasuma. Üritasin otsida laene erinevatelt laenufirmadelt, nii era- kui ka ettevõtetelt, kuid mitte kunagi edukalt ja enamik panku keeldus mu laenust, ei lange nende petturite ohvriks, kes nimetavad neid rahalaenuandjateks, nad on kõik kelmid, kõik, mida nad tahavad on teie raha ja te ei kuule neist enam kunagi, nad tegid seda mulle neli korda, enne kui seda krediidiasutustele laenu saamiseks esitati, kõige huvitavam on see, et minu laen kanti mulle üle 48 aasta pärast. tundi, seega soovitame teil võtta ühendust krediidilaenuasutustega, kui olete huvitatud laenude saamisest ja olete kindel, et saate need õigeaegselt tagasi maksta, võite nendega ühendust võtta WhatsAppi numbri kaudu: +393510483991
    E-post: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Krediidikontroll puudub, allakirjutanu pole ainult 2% intressimääraga ning paremate tagasimakseplaanide ja ajakavaga, kui teil on vaja tagatiseta laenu saamiseks ühendust võtta mõne ettevõttega, siis võtke ühendust laenukrediidiga asutused täna laenu saamiseks

    Nad pakuvad igasuguseid laenukategooriaid

    Lühiajaline laen (1_10 aastat)
    Pikaajaline laen (20_30 aastat)

    Ta pakub selliseid laene

    * Laenud kinnisvara ostmiseks Kodulaen ............., Ärilaen ........
    Võlgade konsolideerimise laen ....... Õppelaen .........., Ärilaen
    Ärilaen ......., Ettevõtte laen .............. Hüpoteeklaen
    ehituslaen ..... autolaen ........ hotellilaen .... isiklikud laenud..kinnisvaralaenud jne.

    E-post .......... (loancreditinstitutions00@yahoo.com) WhatsAppi number: +393510483991
    Kui rääkida finantskriisist ja peate olema finantskriisist vaba, siis on laenavad krediidiasutused õige koht, palun öelge neile lihtsalt, et Abdur Raheem juhib teie õnne ....

    VastaKustuta
  92. Minu nimi on Osum, olen 55 -aastane.
    Elu võib olla keeruline ja uskuge mind, elu on teinud mulle palju trikke, ma ei usu kunagi voodoo -sse ega castingusse, kuigi olen lugenud nende kohta paar raamatut. Eriline mees nimega Dr.Sango tõestab mulle, et voodoo/loitsu tegemine on reaalne ja olemas. Mul on kolm last ja armastav abikaasa. 12 head kuud olin masenduses, sest mu mees ärkas ühel hommikul ja lahkus kodust mõne riietusega ilma igasuguste selgitusteta, ootasin, et ta sel päeval koju tuleks, kuid teda polnud kusagilt, helistasin ja ütlesin, et ta pole enam huvitatud kummaski meie abielus, kui lapsed, jahutas see nahka ja ma olin šokis, sest ma ei mäleta, et meil oli probleeme, hiljem sain teada, et ta oli teise naisega, kõik rääkisid ja püüd sundida teda koju tulema oli läbikukkumine, ta käitub nagu poleks kunagi minu juures käinud, ei teaks. Lugesin ühelt saidilt mitmeid artikleid, kui nägin ühe naise tunnistust, kes väidab, et Dr.Sango aitas tal pereprobleeme lahendada ja ta katkestas kontakti. Valisin kontakti ja saatsin õigekirjaviisardi Dr.Sango, selgitasin talle tema probleeme, ta ütles, et ma ei peaks muretsema, et kõik saab korda. Ma kahtlen selles, kuid otsustasin seda teha. Mulle öeldi, et mõni hommikul kallas, ma kuulsin uksele koputust, see oli mu mees, kes seisis õues, ta ütles, et ei tea, mida teeb, ega mäleta isegi, kui kaua ta polnud kodus, mul on väga hea meel, et sain oma mehe tagasi, ja kõik tänu drSango nõid nõiale temaga ühenduse võtmise eest, mu elu läheb ladusalt ja ma tahan, et inimesed, kes minu eelmist seisundit läbivad, saaksid kiiret abi. Seetõttu jagan oma tunnistust. Nii et kui teil on eluga raskusi, võtke ühendust Dr.Sangoga tema e -posti teel
    spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaKustuta
  93. Olen väga rahul sellega, mida Dr.Sango on minu heaks teinud. minu nimi on Agim, kuulsin Dr.Sangost sõbra kaudu, kes aitas paar nädalat tagasi lahutushagi võita, ja kui ma temaga ühendust võtsin, aitas ta mul ema võluda. seadus, mis tõesti mu elu ja tulevikku muretses, ei tahtnud ta kunagi minu edusamme, iga kord, kui saan ettevõttes tööd, lähen tagasi oma nõia ämma tõttu, ma ei teadnud kunagi, et mu ämm on üks, kes muretses mind kuni ühe päevani, kui ma kutsusin dr Sango abi ja ta ütles mulle, et mu ämm on mu pärast mures ja ta aitas mul surma välja võluda. Olen õnnelik, sest kurjategija on surnud ja sellest ajast peale on mu elu paremaks muutunud. See on mulle hea ja ma elan tänu Dr.Sangole õnnelikult oma perega ilusti. Soovitan pöörduda Dr.Sango poole. Kui vajate abi, võtke temaga ühendust tema e -posti aadressil spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaKustuta
  94. Seda tunnistust tasub maailmaga jagada. Räägin siin maailmale Dr.Pellari headest töödest. Mu mees jättis mind ja mu lapsed teise vanema naise pärast. See ei olnud minu jaoks nii lihtne. Ma armastasin oma meest nii palju ega kaotanud lootust, ma palvetasin ja Jumal vastas lõpuks mu palvetele. Otsisin veebist õigekirjaratast, mis aitaks mind ja mu armastust igaveseks ühendada, ja nägin sama palju tunnistusi, kui Dr.Pellar nii paljusid inimesi veebis aitas, ja otsustasin talle kohtumõistmise anda. Võtsin temaga ühendust ja selgitasin. Ta ütles mulle, et ärge muretsege, et ta toob mu mehe 24 tunni jooksul tagasi. Ta pidas oma volitustega nõu ja kinnitas, et ma ei muretse. Ta tegi oma tööd ja võlus ning minu suurimaks üllatuseks naasis mu abikaasa samal päeval kerjamise ja nutmisega, nagu ütles drPellar. Oleme õnnelikud ja elame koos kui üks. Võtke ühendust Dr.Pellariga tema e -posti aadressil drpellar@gmail.com

    VastaKustuta
  95. Tere, minu nimi on Dren. Tahan jagada hämmastavat kogemust suurima õigekirjakirjastaja Dr.Pellariga. Mu abikaasa pettis mind ja kui sain teada, et seisame silmitsi sellega, mis põhjustas ta lahutuse. Ma nutsin ja jäin haigeks, kui otsisin veebist armastuspakkumisi, nägin inimesi, kes rääkisid Dr.Pellarist ja tema suurepärasest tööst, kelle juhtum oli minu omaga sarnane, nad jätsid oma kontaktandmed. Võtsin temaga ühendust ja rebisin tema peale pisarad ning ta ütles mulle, et ärge muretsege, et 48 tunni pärast tuleb mu mees tagasi, tühistab lahutuse ja tuleb minu juurde tagasi. pärast seda, kui olin teinud kõik, mida ta minult üllatuseks palus, oli kaks päeva pärast õhtut mu mees palves põlvili, et ta tagasi võtta, ja ma kahtlesin sellistes asjades, kui need kunagi töötavad, kuid siin ma olen ka selle kohta tunnistuseks. Tänan teid veel kord, drPellar, te olete mulle tegelikult õnnistus, ta võib aidata teil ka ühendust võtta: drpellar@gmail.com

    VastaKustuta
  96. Ühesõnaga wow!! Ma ei suuda uskuda, et raha on juba minu kontol. Aitäh, aitäh, aitäh! Muutsite tavaliselt pika, pika ja hirmutava töö väga meeldivaks ja lihtsustatud kogemuseks. Ei saa piisavalt tänada teid ja proua Karin Sabine Laenud Proua Karin Sabine Laenud suurepärase süsteemi eest ja teid suurepärase teeninduse eest. Olete mõlemad ägedad! kui vajate kiiret laenu, võite saata neile e-posti aadressil sabinhelps@gmail.com või whatsappi numbril +34632517257.

    VastaKustuta
  97. KUIDAS MA DR. EMWANTA ABIGA 48 TUNDI JOOKSUL OMA MEHE TAGASI SAIN. Tahan anda maailmale teada Dr.Emwantast, Suurest loitsulugejast, kes tõi mu abikaasa minu juurde tagasi, kui arvasin, et lootus on kadunud. Dr Emwanta kasutas oma võimsat loitsu, et tuua mu näole naeratus, tuues mu mehe oma loitsuga tagasi. Alguses arvasin, et näen und, kui mu mees tuli põlvili tagasi minu juurde, paludes, et ma talle andestaksin ja ta vastu võtaks. sellest ajast peale armastab ta mind rohkem, kui ma kunagi oodanud olen, nii et andsin endale lubaduse, et annan dr Emwantast maailmale teada, sest ta on jumal maa peal. Kas teil on suhetes probleeme? Kas su partner on sinust lahku läinud ja sa ikka armastad ja tahad teda tagasi? Kas teil on abieluga probleeme? või vajate mis tahes abi, siis võtke juba täna ühendust Dr Emwantaga, sest annan teile 100% garantii, et ta aitab teid täpselt nii, nagu ta aitas mind. Dr, Emwanta e-post on: dremwanta@gmail.com VÕI whatsapp kaudu: +2348163136916

    VastaKustuta
  98. Hello guys, I just want to recommend good loan company where I got a quick loan of $46,000.00 via their email where I was looking for Loan to pay my bills/debts and move on with life then a friend gave me this company details which I contacted through this Contact email: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta
  99. Dr Ige Ajayi on lihtsalt parim loitsujuht ja abimees. Austusest teie ja teie loitsude vastu pean selle tunnistuse kõigile teatavaks tegema. Olen käinud teistel loitsulugejatel ilma tulemust nägemata. Soovisin lihtsalt varem teie juurde tulla, sain sinust parima. Mu endine abikaasa oli aastaks ära ja ma käisin igal pool ja teistelt loitsumeestelt abi otsimas, kuid tulemusi polnud, kuni mu sõber tutvustas mulle dr Ige Ajayid. Pärast armastusloitsu tegemist sain lõpuks 24 tunni jooksul temalt kõne, nagu dr Ige Ajayi mulle kinnitas. Tema loitsud tegid imesid ja mu abikaasa on tagasi täis armastust. See on ime! Ta tuli järsku tagasi lilledega, öeldes, et ma peaksin talle andestama. Ma olin tõeliselt üllatunud ja šokeeritud, kui mu abikaasa põlvitas, paludes andestust ja et ma teda tagasi võtaksin. Mul on tõesti puudus sõnadest ja olen rõõmus, sina oled mulle ja kogu mu perele saadetud Jumal. Ja nüüd olen taas rõõmus naine. Suur tänu dr Ige Ajayi. Kõik, kes otsivad õiget loitsujuhti, peaksid võtma ühendust dr. Ige Ajayiga aadressil: drigeajayi@gmail.com. Samuti saate talle Whatsappi saata numbril +234 (80)-5739-3990

    VastaKustuta
  100. Armastus ei anna kunagi alla, ei kaota kunagi usku, on alati lootusrikas ja püsib igas olukorras. Ma annan Jumalale kogu au selle eest, et ta tõi Dr. Ige Ajayi, minu ellu selle eest, et ta aitas mul oma naise tagasi saada, mille tõttu ma üheks aastaks lahutasin. Olin viimane inimene maa peal, kes nõustus tõsiasjaga, et loitsud on olemas või toimivad, alles siis, kui mind suunati Dr. Ige Ajayi, võrgus, kes on oma võimsate loitsudega nii paljusid inimesi aidanud. Mul polnud muud võimalust, kui proovida, sest 3 kuud pärast lahutust alandati mind depressiooni tõttu töökohal, sest ma ei tea, mida teha, et ta tagasi saada, kuid tänan Jumalat, et kasutasin Dr. Ige Ajayi, et saada oma õnn ja armuelu tagasi 48 tunni jooksul. Just eelmisel nädalal edutati mind oma ametikohale tagasi ja ma olen siin, et jagada oma kogemusi selle mehega nimega Dr. Ige Ajayi. Ma ei tea, mida sa täna läbi elad, aga tea, et igas olukorras on alati väljapääs. Dr Ajayi valmistab ette ka selliseid loitsusid nagu loitsumäng, tööloits, lahutuse peatamiseks mõeldud loits, mis tahes haiguste raviks mõeldud loits, kaitseloits, edukaks saamise loits, jõukas ja võimsa kohtumõistmise loits E.T.C. Võtke ühendust e-postiga drigeajayi@gmail.com. Telefon/Whatsapp +2348057393990

    VastaKustuta
  101. Ma tahan hinnata Karin Sabine laenud mulle laenu 4000 €. kui vajate kiiret laenu, vältige võltsitud laenuandjate pettust ja taotlege tõelise laenufirma kaudu e-posti aadressil sabinhelps@gmail.com whatsapp +1 (689) 247 6462

    VastaKustuta
  102. Kas vajate oma võla tasumiseks erakorralist laenu või oma äritegevuse parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest me oleme siin selleks, et jätta kõik teie finantsprobleemid selja taha. Võtke meiega ühendust e-posti teel: {larrybright424@gmail.com Pakume huvitatud isikutele laene mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik on 5 000,00 eurot kuni 100 000 000,00 eurot

    VastaKustuta
  103. Kas vajate oma võla tasumiseks erakorralist laenu või oma äritegevuse parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest me oleme siin selleks, et jätta kõik teie finantsprobleemid selja taha. Võtke meiega ühendust e-posti teel: {larrybright424@gmail.com Pakume huvitatud isikutele laene mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik on 5 000,00 eurost 100 000 000,00 euroni.

    VastaKustuta
  104. Kas vajate oma võla tasumiseks erakorralist laenu või oma äritegevuse parandamiseks kodukapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest me oleme siin selleks, et jätta kõik teie rahalised hädad selja taha. Võtke meiega ühendust e-posti teel: {larrybright424@gmail.com Pakume huvitatud isikutele laene mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik on 5000.00 eurot kuni 100.000.000.00 eurot

    VastaKustuta

  105. Kas vajate laenu? eralaen? Ärilaenud? Hüpoteek? Põllumajanduse ja projektide rahastamine? Pakume igasuguseid laene 2% intressiga! Võtke meiega ühendust e-posti teel: dakany.endre@gmail.com

    VastaKustuta
  106. Pakume igat liiki laene ja finantsteenuseid. Meie laenud väga ettevõtetelt eralaenud või pikad või lühikesed tähtajad soodsa intressimääraga (2%). Meie laenuprotsess on väga kiire ja usaldusväärne koos garantiidega. Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks külastage meid meie e-posti aadressil; { larrybright424@gmail.com } palun andke meile teada, kui palju laenu vajate ja soovite laenu kestust. Loodame teist kuulda. Saate saata sõnumi e-posti aadressile
    allpool. { larrybright424@gmail.com}

    VastaKustuta
  107. Kas vajate mingit rahalist abi? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Hüpoteeklaenud? Ettevõtte laenud? Põllumajanduse ja projektide rahastamine? Anname laenu 2% intressimääraga! Kontakt: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  108. Kas vajate kiiret laenu? Anname eralaene? Ärilaenud? Kodulaenud? Põllumajanduslaenud? Hariduslaenud? Deebet-konsolideerimislaenud? Veoauto laenud? Autolaenud? Hotellilaenud? Laenud refinantseerida? ja rohkem koolilaenud? Stardilaenud? .Pakume 2% intressiga! Võtke meiega ühendust: richardcosmos5@gmail.com

    VastaKustuta
  109. Kas vajate laenu? eralaen? Ärilaenud? Jõululaen Hüpoteeklaen? Põllumajanduse ja projektide rahastamine? Pakume igat tüüpi laene 2% intressimääraga! Kontakt e-posti aadress:(richardcosmos5@gmail.com)

    Kas vajate laenu?

    VastaKustuta
  110. Pakume igat liiki laene ja finantsteenuseid. Meie laenud väga ettevõtetelt eralaenud või pikad või lühikesed tähtajad soodsa intressimääraga (2%). Meie laenuprotsess on väga kiire ja usaldusväärne koos garantiidega. Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks külastage meid meie e-posti aadressil; { pedrosalvador346@gmail.com } andke meile teada, kui palju laenu vajate ja soovite laenu kestust. Loodame teist kuulda. Saate saata sõnumi e-posti aadressile

    VastaKustuta
  111. kas teil on laenu vaja? isiklik laen? Ärilaenud; Hüpoteeklaen? Põllumajandus ja projektide rahastamine? Pakume igat liiki laene intressimääraga 2%! Võtke ühendust e-posti teel: dakany.endre@gmail.com

    VastaKustuta
  112. Kas vajate mingit rahalist abi? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Hüpoteeklaenud? Ettevõtte laenud? Põllumajanduse ja projektide rahastamine? Anname laenu 2% intressimääraga! Kontakt: (dakany.endre@gmail.com)

    VastaKustuta
  113. Pakume igat liiki laene ja finantsteenuseid. Meie laenud väga ettevõtetelt eralaenud või pikad või lühikesed tähtajad soodsa intressimääraga (2%). Meie laenuprotsess on väga kiire ja usaldusväärne koos garantiidega. Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks külastage meid meie e-posti aadressil; { pedrosalvador346@gmail.com } palun andke meile teada, kui palju laenu vajate ja soovite laenu kestust. Loodame teist kuulda. Saate saata sõnumi e-posti aadressile

    VastaKustuta
  114. Tere, kas otsite võlgade konsolideerimislaenu, tagatiseta laenu, ärilaenu, hüpoteeklaenu, autolaenu, õppelaenu, eralaenu, riskikapitali jne! Olen eralaenuandja, andes laenu ettevõtetele ja eraisikutele madala ja mõistliku intressimääraga 2%. E-post: richardcosmos5@gmail.com

    VastaKustuta
  115. Kas vajate kiiret rahalist abi? kas otsite erakorralist laenu või ärilaenu? igasugune madala intressimääraga 2% laen Seejärel saatke meile e-kiri {adamssalmaloanfirm@gmail.com}

    VastaKustuta
  116. TERE Laenupakkumise hoiatus kõigile! Kas olete majanduslikult raskustes ja vajate kiiret krediidi-/finantsabi? Või vajate laenu oma ettevõtte käivitamiseks / suurendamiseks või oma unistuste maja ostmiseks. SAAGE OMA KIIRE LAENU KINNITUS 100% GARANTEERITUD TÄNA TÄNA, ÜLEMINE TEIE KREDIIDISKORDI. E-post: { larrybright424@gmail.com }, nad on usaldusväärsed, suhtlevad kiiresti ja usaldusväärsed

    VastaKustuta
  117. Kas vajate isiklikku ja ärilist või investeeringute rahastamist ilma stressi ja Kiire heakskiitmine? Kui jah, võtke meiega ühendust juba täna, kuna pakume praegu krediiti suurepärase intressimääraga 2%. Meie rahastamine on kindlustatud ja kindel. Meie Kliendi õnn on meie tugevus. Laenud alates 2,000 € -3 000 000.00 USD Eurod ja naelad on nüüd ärilised, isiklikud, isiklikud, Kodu-, reisi- ja õppelaenud jne. Lisateabe saamiseks saatke üksikasjalik laen Ettepanek (laenusumma ...... ja kestus .......... Teie riik .....) laenu ametnik. E-post: georgeanderson.loanfirm255@gmail.com

    VastaKustuta
  118. TERE Laenupakkumise hoiatus kõigile! Kas olete majanduslikult raskustes ja vajate kiiret krediidi-/finantsabi? Või vajate laenu oma ettevõtte käivitamiseks / suurendamiseks või oma unistuste maja ostmiseks. SAAGE OMA KIIRE LAENU KINNITUS 100% GARANTEERITUD TÄNA PÄRASELT, SINU KREDIIDISKORDIGA. E-post: { larrybright424@gmail.com }, nad on usaldusväärsed, suhtlevad kiiresti ja usaldusväärsed

    VastaKustuta
  119. Pakume igat liiki laene ja finantsteenuseid. Meie laenud väga ettevõtetelt eralaenud või pikad või lühikesed tähtajad soodsa intressimääraga (2%). Meie laenuprotsess on väga kiire ja usaldusväärne koos garantiidega. Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks külastage meid meie e-posti aadressil; { larrybright424@gmail.com } palun andke meile teada, kui palju laenu vajate ja soovite laenu kestust. Loodame teist kuulda. Saate saata sõnumi e-posti aadressile

    VastaKustuta
  120. Pakume igat liiki laene ja finantsteenuseid. Meie laenud väga ettevõtetelt eralaenud või pikad või lühikesed tähtajad soodsa intressimääraga (2%). Meie laenuprotsess on väga kiire ja usaldusväärne koos garantiidega. Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks külastage meid meie e-posti aadressil; {larrybright424@gmail.com } palun andke meile teada, kui palju laenu vajate ja soovite laenu kestust. Loodame teist kuulda. Saate saata sõnumi e-posti aadressile

    VastaKustuta
  121. Tere, mina olen NIRA SHALOM, olen siin, et levitada seda head uudist kogu maailmale selle kohta, kuidas ma oma endise armastuse tagasi sain. Olin hulluks minemas, kui mu armastus mind eelmisel kuul teise tüdruku pärast maha jättis, aga kui ma kohtan sõpra, kes tutvustab mulle suurt sõnumitooja Baba Wale da Wisemani, rääkisin oma probleemist Baba Wale'ile, kuidas mu endine armastus mind maha jättis ja ka kuidas mul oli vaja saada tööd väga suures ettevõttes. Ta ütles mulle ainult, et olen jõudnud õigesse kohta, kus ma saan oma südamesoovi ilma kõrvalmõjudeta. Ta ütles mulle, mida ma pean tegema, pärast seda, kui see oli tehtud, järgmise 2 päeva jooksul helistas mulle minu arm telefoni teel ja andis vabandust, et elas mind enne ja ka järgmise nädala jooksul pärast seda, kui mu armastus mulle helistas. Andestust paludes kutsuti mind vestlusele minu soovitud ettevõttes, kui mul oli vaja töötada juhendajana. Olen nii õnnelik ja rabatud, et pean seda kogu maailmale rääkima, kuidas Baba Wale aitab mul täita oma südamesoovi. Baba Wale on igasuguste loitsude ja hea maagia spetsialist. Kui vajate abi, võtke ühendust Baba Wale'iga järgmisel e-posti aadressil: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tänan mind hiljem

    VastaKustuta
  122. Kas vajate laenu? Kui jah, kontaktandmed allpool.
    kontakte-posti aadress: skyfinance88@gmail.com
    Whatsapp: +17186917827

    VastaKustuta
  123. Kas vajate oma võla tasumiseks erakorralist laenu või oma äritegevuse parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest me oleme siin selleks, et jätta kõik teie finantsprobleemid selja taha. Võtke meiega ühendust e-posti teel: {larrybright424@gmail.com} Pakume huvitatud isikutele laene mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik on 5 000,00 eurot kuni 100 000 000,00 eurot

    VastaKustuta
  124. Kas vajate kiiret laenu? Anname eralaene? Ärilaenud? Kodulaenud? Põllumajanduslaenud? Hariduslaenud? Deebet-konsolideerimislaenud? Veoauto laenud? Autolaenud? Hotellilaenud? Laenud refinantseerida? ja rohkem koolilaenud? Stardilaenud? .Pakume 2% intressiga! Võtke meiega ühendust: dakany.endre@gmail.com

    VastaKustuta
  125. Just eelmisel nädalal sain siin Steveni fondidelt 10 000 euro suuruse laenu. Ma ei usu kunagi, et see oli tõsi, sest nägin veebis munandit, kuidas keegi neilt laenu sai, kuid eelmisel nädalal oli see mulle selge need igasuguse laenu saamiseks e -posti aadressil stevenfunds@outlook.com või whatsapp +2347043593434

    VastaKustuta
  126. Kas vajate äri- või eralaene?

    Anname igale eraisikule ja ettevõttele laenu 2% intressimääraga aastas. Lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust e-posti teel: dakany.endre@gmail.com

    VastaKustuta
  127. Olen Lydia veronika Belgiast, taotlesin laenu summas 9000 eurot ja see kiideti MICHEAL JOSE FINANCE HOME'iga heaks pärast 3-päevast minu taotluse esitamist. Kõik, kes otsivad legaalset laenu, soovitan teid selle ettevõtte poole. abi eest, mida nad mulle andsid. Lisateabe saamiseks võite temaga ühendust võtta aadressil: infomichealfinanceltd@gmail.com või WhatsApp: +14699724809

    VastaKustuta
  128. Ma elan Hollandis ja olen täna õnnelik naine? Ütlesin endale, et soovitan iga laenuandjat, kes võiks minu ja minu pere elu muuta, kõigile, kes laenu otsivad. Kui vajate laenu ja olete 100% kindel, et maksate laenu tagasi, võtke nendega ühendust juba täna meili teel: lapofunding960@outlook.com

    VastaKustuta
  129. Tere, Kas vajate oma projekti rahastamiseks laenu saamiseks usaldusväärset ettevõtet, kas vajate ärilaenu, eralaenu või hüpoteeklaenu? Ärge vaadake kaugemale kui Sunshine Financial Group Inc. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, nii tagatisega kui ka tagatiseta laenu, pikaajalist ja lühiajalist laenu ning palju muud subsideeritud intressimääraga 3% aastas. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447360502110 ja saate kohe vastuse

    Ma tean, et seadusliku laenu saamine on alati olnud suur probleem Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kõrge intressi tõttu nii raske omakapitali laenu saada kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võlgade ja sissetulekute suhe, madal krediidiskoor jne.

    Ärge enam muretsege, sest oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid teha igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringutele/küsimustele? - Saatke e-kiri aadressile sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või saatke meile sõnum WhatsAppis: +447360502110 | & Saate kohe vastuse.

    VastaKustuta
  130. Tere,

    Oleme sertifitseeritud pakkuma järgmist tüüpi laene VÕI mis tahes tüüpi rahastamist: Eralaen? Ärilaenud? Võlgade konsolideerimise krediit? Kas parandada oma kodu? Investeerimiskrediit? Krediidid on saadaval? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Kombineeritud laen? Konsolideerimislaenud? Huvi korral võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  131. Kas vajate laenu? Meie laenuintress on 2%. Pakume igasuguseid laene, nagu eralaen, lepingulaen, pangalaen ärilaenuks ja palju muud või kui soovite oma ettevõtet refinantseerida, arveid tasuda, võtke meiega ühendust juba täna: saatke meile e-kiri kaudu: (zachm5335@gmail.com) WhatsApp +32 460203034

    VastaKustuta
  132. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate oma projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pika- ja lühiajalisi laene, tagatisega ja tagatiseta laene ja palju muud. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447360502110 ja saate kohe vastuse.

    Laen usaldusväärselt ja pädevalt ettevõttelt on see, mida vajate oma eesmärgi saavutamiseks. Oleme kõikehõlmav finantsteenuste ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    * Laenu saab taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa – Teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsefinantseerimine – saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiidu määrad
    * Paindlik tagasimakse – peate valima tagasimaksekuupäeva, kas kord nädalas, kuus või aastas 1–30 aasta jooksul.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ärge kaotage võimalust raha puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenu andmisel aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas olnud rahalistes raskustes.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täieliku usaldusega töötame koos kõigi asjaosaliste hüvanguks.

    VastaKustuta
  133. Pakume erinevaid laene üksikisikutele (isiklik laen) ja koostööorganitele intressimääraga 2% aastas. See aitab teil täita oma rahalisi kohustusi, eriti käimasoleva maailma finantskriisi ajal. Võite laenata vahemikus 1 000–500 000 000 (naela, euro või dollari) Täiendavate päringute saamiseks võtke meiega ühendust e-posti teel (dakany.endre@gmail.com) Lugupidamisega.

    Laenupakkumine

    VastaKustuta
  134. Tere,

    Oleme sertifitseeritud pakkuma järgmist tüüpi laene või mis tahes tüüpi rahastamist: eralaen? Ärilaenud? Võlgade konsolideerimise laen? Kas parandada oma kodu? Investeerimislaen? Krediidid on saadaval? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Kombineeritud laen? Konsolideerimislaenud? Huvi korral võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  135. Kas vajate laenu? isiklikud laenud? ärilaenud? hüpoteeklaen? Põllumajandus- ja projektifinantseerimine, KIIRLAEN. Kas vajate laenu võlgade tasumiseks, arvete tasumiseks või ilusa ettevõtte alustamiseks? ? Anname igasuguseid laene 2% intressiga! Kontakte-posti aadress: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  136. Tere, Minu nimi on Claudia Klein, ma olen sakslane, pakun laenu, olen ka finantskonsultant ja esindan ettevõtet Spotcap Global Financial Services.

    Kas vajate hädasti rahalist tuge? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil ühendust võtta minu ettevõttega | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | ja teil on laen teie kontol 24 tunni jooksul, sest pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (Isikilaen, Ettevõtluslaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui lühiajalisi laene, samuti saate laenata kuni 15 miljonit eurot ning väljastame laenu madala intressimääraga 3% aastas. Minu ettevõte aitab teil saavutada erinevaid eesmärke laia valiku laenutoodetega.

    Tunnistan tõsiasja, et seadusliku laenu saamine on alati olnud suur probleem. Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kõrge intressimäära, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või mõne muu põhjuse tõttu nii raske omakapitali laenu saada kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest.

    Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringuteks/küsimusteks? - Saada e-kiri | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | & Saate kohe vastuse

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!!

    VastaKustuta
  137. Tere, võrgus vaatajad! Olen siin, et jagada oma tunnistust selle kohta, kuidas mul aidati oma naist tagasi saada. Olin petis ja mu naine püüdis mind mitu korda kinni. Üritasin end parandada ja iga kord petsin ikka ja jälle. Ma arvan, et ma ei saanud aru, mida ta minu jaoks tähendas, kuni ta oli mu rahule jätnud. Hakkasin leidma viisi, kuidas ta tagasi saada, kuid miski ei paista täiuslikult välja töötavat, kuni jõudsin artiklini DR WALE'i kohta, kes aitas paljudel inimestel kogu maailmas oma suhteid taastada. Võtsin temaga ühendust tema WhatsAppi numbril +2347054019402 ja ta kinnitas mulle, et mu naine tuleb mõne nädala jooksul oma võimsate võlukunstiga minu juurde tagasi ja maksin tööks vajalike materjalide eest mingi summa euro. Üllataval kombel tuli mu naine mõne nädala pärast koju tagasi, öeldes, et armastab mind endiselt ja ma vandusin, et ei peta teda enam kunagi. Kõik tänu DR WALE-le. WhatsApp/Viber: +2347054019402 või drwalespellhome@gmail.com

    VastaKustuta
  138. QUICK EASY EMERGENCY URGENT LOANS LOAN OFFER EVERYONE APPLY NOW +918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com Dr. James Eric

    VastaKustuta
  139. Labas rytas.

    Mano vardas Céline Grante.
    Aš ateinu su šiuo liudijimu, kad papasakočiau jums apie Didįjį Afrikos Marabout meistrą.
    Jo vardas OMO IBILÈ, tas pats, kuris padėjo man išspręsti meilės problemas. Šiandien aš gyvenu laimingą gyvenimą su savo vyru ir turime gražų berniuką.

    Kad ir kokių problemų kiltų, būtinai susisiekite su juo, jis jums padės be rūpesčių.

    MARABOUT KONTAKTAI

    WhatsApp: +229 50062234

    paštas: maraboutomoibile@gmail.com

    VastaKustuta
  140. Head päeva ,

    Olen väga põnevil pärast seda, kui sain pr Marion Jansen Loan Help LTD-lt oma isikliku laenu auto ostmiseks pärast seda, kui võltsitud laenuandjad mind kaks korda pettusid. Kõikvõimas Jumal, mind tutvustas pr Marion Janseni Laenuabi LTD-le kolleeg, kes sai samuti laenu tema äritegevuse laienemist ja minu suurimaks üllatuseks anti mulle täna 25 000 USD laenu.

    Kutsun teid kõiki, kes vajavad laenu, võtma laenutaotluse saamiseks lahkelt ühendust pr Marion Janseniga e-posti teel: marionjansen00@gmail.com


    Aitäh

    VastaKustuta
  141. Soovin kasutada seda meediumit, et teavitada kõiki oma õde ja kõiki, kes vajavad laenu, et võtke palun ühendust proua Maria Katarzynaga, kes juhib koostöös PNB pangaga legitiimset heakskiidetud laenufirmat. Sain täna oma uue kodu jaoks laenu 9000. ilma pettuseta olen taotlenud laenu erinevatelt ettevõtetelt ja pole kunagi oma krediidiajaloo tõttu seda saanud. Turvalise laenu saamiseks võtke ühendust selle suurepärase organisatsiooniga, mille kontaktteave on allpool (mariakatarzyna167@gmail.com) või Whats-app + 48 (780-907-017) kiirlaenud, öelge neile, et ma juhtisin teid

    VastaKustuta
  142. Kas vajate kiiresti laenu? kas me anname eralaene? kommertslaenud? kodulaen? põllumajanduslaenud? hariduslaenud? Võlgade konsolideerimise laen? veoauto laenud? auto laenud? hotellilaenud? laenu refinantseerida? ja rohkem võlgu? laenud alustavatele ettevõtetele? .pakkume seda 2% intressiga! Võtke meiega ühendust aadressil (richardcosmos5@gmail.com)

    Laenupakkumine

    VastaKustuta